Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare de carte – Dan Perjovschi: The Book of Notebooks / Cartea carnetelor la Timișoara, în prezența artistului

0

Timișoara – 16 octombrie 2018 Fundația Art Encounters și Asociația Contrasens anunță evenimentul de lansare a cărții Dan Perjovschi: The Book of Notebooks / Cartea carnetelor în prezența artistului și a criticului de artă Daria Ghiu, miercuri, 17 octombrie, ora 18:00, la sediul Fundației Art Encounters, Bd. Take Ionescu 46C, Casa ISHO. Acest eveniment face parte din programul MAD TALKS – MAD(e) IN ROMANIA. Intrarea este liberă.

Cartea Dan Perjovschi: The Book of Notebooks, aparținând programului editorial P+4 Publications al Asociației PEPLUSPATRU, recompune peisajul complex al societății românești și internaționale din ultimii 25 de ani, aducând în prim plan destinul (particular) al artistului est-european. Alina Șerban, editor al cărții de față și al seriei de publicații dedicate artiștilor români contemporani în cadrul acestui program editorial, s-a concentrat asupra arhivării caietelor lui Dan Perjovschi, considerate un spațiu de lucru, deopotrivă public și privat, unde artistul notează fapte istorice și evenimente cotidiene, situații și momente expoziționale.

Cartea include o selecție de carnete realizate de Dan Perjovschi între anii 1994 și 2017, alături de patru texte redactate special pentru acest volum de către istoricii de artă și curatorii Jelena Vesić, Alina Șerban, WHW / What, How & for Whom, Kristine Stiles.

Lansarea cărții este un eveniment gândit în conjuncție cu expoziția de grup O lume încă așteaptă să fie construită, care se poate vizita până pe 23 noiembrie la Fundația Art Encounters.  În cadrul acestei expoziții, publicul poate vedea două dintre caietele originale ale artistului Dan Perjovschi din 2006. Reunită pentru prima dată într-o publicație, arhiva de caiete care s-a acumulat în timp poate reprezenta un jurnal vizual al problemelor cu care se confruntă artistul, al stării societății actuale și al istoriei recente.

Dan Perjovschi. The Book of Notebooks este publicată de Asociația PEPLUSPATRU – București și Galerija Gregor Podnar – Berlin. Cartea a fost realizată cu sprijinul lui Dan Perjovschi, Galerija Gregor Podnar – Berlin şi Hartware MedienKunstVerein –Dortmund.

Proiect editorial cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

http://www.pplus4.ro
https://www.facebook.com/pplus4/

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.