Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare Centru Civic – un instrument util pentru instituţii şi cetăţeni

0

 Code for Romania lansează CentruCivic, primul centralizator de aplicaţii civice dezvoltate de ONG-uri, instituţii şi cetăţeni, în România. Un app civic este o aplicaţie software care are scopul de a încuraja şi facilita implicarea utilizatorilor la dezvoltarea vieţii publice în societate şi comunităţi. Pe viitor, toate aplicaţiile abandonate (sau cele care au nevoie de finanţare sau susţinere pentru a fi continuate) vor putea cere ajutor din partea comunităţii.

centru-civic-apps

centrucivic1

În prezent, Centru Civic numără peste 30 de aplicații, iar numărul lor este în continuă actualizare. De la proiecte care îşi propun o mai bună transparenţă în procesul de cheltuire a bugetelor publice, sau în cel al politicilor publice, până la aplicaţii dedicate unor subiecte precum grija faţă de mediu, sau calitatea vieţii.

De exemplu, printre aplicațiile prezente în Centru Civic se află Activist 24/7, platforma care face cunoștință activiștilor cu grupurile și organizațiile potrivite pentru ei. votez.info(rmat), platforma cu informații complete despre partide și candidați la orice tip de alegeri, Let’s Do It, România!, aplicația care te ajută să raportezi instant deșeurile aruncate ilegal către autoritățile competente și multe altele.

Dacă  şi tu cunoşti o aplicaţie care tratează probleme ale societăţii româneşti, te invităm să ne scrii la centrucivic@code4.ro, pentru a o înregistra în platforma Centru Civic. Ne puteți urmări pe Facebook aici: https://www.facebook.com/centrucivic/  și pe site aici: http://www.centrucivic.ro/#/home

da-ne-de-stire

Centru Civic este un proiect dezvoltat de Code for Romania, o comunitate de programatori,  designeri, specialiști în științe sociale sau comunicare care oferă soluții digitale pentru rezolvarea provocărilor societății românești.

Code for Romania este o organizație neguvernamentală neafiliată politic și apolitică,  înființată în 2016. În acest moment organizația este susținută financiar de propria comunitate de 60 voluntari din România și diaspora. Aceștia sunt implicați în 8 proiecte din următoarele domenii: informare și acces la informații publice, facilitarea accesului la servicii publice, implicare civică și colaborare, educare și promovare a culturii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.