Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#PEBUNE? Lansare campanie socială pentru eliberarea locurilor de parcare destinte persoanelor cu dizabilități

0

Fundația Motivation România lansează campania „#PEBUNE?”

Fundația Motivation România lansează campania „#PEBUNE?” ce are drept scop eliberarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, din cadrul magazinelor cu produse de uz larg. Prin această campanie, se promovează respectarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap la nivel național.

Campania „#PEBUNE?” se adresează șoferilor cu și fără dizabilități, precum și publicului larg și transmite un mesaj de încurajare a respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități din România.

„#PEBUNE? s-a născut din frustrarea mea și a colegilor mei în scaune rulante când am constatat în nenumărate rânduri cât este de greu să găsim libere locurile de parcare destinate nouă, când mergem la cumpărături. #PEBUNE? este o întrebare prin care ne dorim să atragem atenția persoanelor din pături sociale diverse și să îi facem pe oameni să înțeleagă că aceste locuri de parcare sunt, de fapt, o necesitate și nu un moft. Prin eliberarea acestor locuri de parcare nu numai că respectă legea, dar fac un gest cât se poate de normal față de persoanele care au nevoie de acele locuri de parcare”, a declarat Erika Garnier, specialist comunicare Fundația Motivation România.

Campania constă în distribuirea de pliante și stickere la casele de marcat, precum și amplasarea de călăreți cu mesajul campaniei la locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Pentru cei care doresc să se alăture campaniei, fie că sunt sau nu persoane cu dizabilități, Fundația Motivation România pune la dispoziție gratuit stickere auto cu mesajele campaniei. Prin toate aceste materiale se evidențiază importanța eliberării locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

„Mulți dintre noi nu cunoaștem importanța acestor locuri de parcare pentru o persoană cu dizabilități. Fie pentru că nu îi avem în cercul nostru de prieteni sau colegi, fie pentru că nu ne-a preocupat acest subiect. De cele mai multe ori ne gândim la persoanele cu dizabilități locomotorii ca fiind asistate, retrase social, vulnerabile. Realitatea este însă că persoanele cu dizabilități pot fi active și independente, prin forțele proprii și prin respectarea de către fiecare dintre noi a dreptului lor la acces în comunitate”, a declarat Anca Beudean, Director de Programe la Fundația Motivation România.

Campania „#PEBUNE?” va fi implementată pe o perioadă de trei luni, începând din data de 22 noiembrie 2017, pentru început în peste 200 magazine, datorită partenerilor care o susțin: Mega Image și Dedeman. Partener media al campaniei este Europa FM.

Ideea campaniei a fost conturată în cadrul proiectului ”8 ore peste program pentru o cauză bună” al Fundației Comunitare București, care a adunat laolaltă pentru o întâlnire de lucru, profesioniști din mai multe arii profesionale și ONG-uri.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și angajare, și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 20.000 de persoane cu dizabilități din România.

Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.