Lansare ALEGERI CORECTE 2.0

0

Coaliția 2012 pentru Alegeri Corecte lanseaza ALEGERI CORECTE 2.0  www.alegericorecte.ro

Coaliția 2012 pentru Alegeri Corecte este o alianță formată din cinci organizatii ale societății civile, cu rolul de a asigura un proces electoral eficient, transparent și corect. Coaliția a fost inițiată de către Asociația Pro Democrația, Activewatch – Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul de Resurse Juridice, Romani Criss și Transparency International România.

Urmand principii neconforme standardelor locale si internationale, competitorii electorali au inceput campania electorala, chiar daca legea nu le permite inca sa isi expuna platformele si principiile de guvernare. De asemenea, autoritatile publice atat cele locale, cat si cele centrale utilizeaza fonduri din bugetele publice pentru promovarea electorala, fapt atat imoral, cat si interzis prin lege. Consideram din experientele electorale anterioare ca in perioada urmatoare practicile de acest fel vor creste cantitativ, afectand calitatea si performantele procesului de vot.

Luand in calcul aceste aspecte, Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte a elaborat si lanseaza platforma on-line www.alegericorecte.ro.

Scopul acesteia este de a transparentiza procesul electoral, de a implica cetatenii in monitorizarea tuturor etapelor de desfasurare a acestuia si de a creste gradul de informare a votantilor cu privire la alegerea candidatilor in mod constient si corect.

Principala sectiune a platformei este harta interactiva, care permite utilizatorilor sa posteze public nereguli sau fraude de natura electorala, pornind de la cele din perioada precampaniei, cum ar fi promovarea candidatilor inaintea datei de 11 mai sau utilizarea fondurilor publice neregulamentar, la mita electorala sau votul multiplu din timpul campaniei propriu-zise. Pagina va fi activa in ziua votului si va reprezenta unul dintre instrumentele principale de observare a procesului electoral. De asemenea, platforma va ramane activa dupa duminica votului si astfel incurajam utilizarea sa pentru alegerile parlamentare.

Pagina web www.alegericorecte.ro cuprinde un modul destinat inscrierii cetatenilor pe care Asociatia Pro Democratia ii va acredita in vederea observarii zilei alegerilor, un ghid destinat votantilor referitor la pasii care trebuie urmati pentru o alegere electorala informata si corecta, precum si comentarii, stiri si noutati legate de procesul electoral.

 

 

Solicitam in acest sens, autoritatilor publice relevante pentru administrarea procesului electoral si abilitate sa asigure corectitudinea si transparenta votului sa colaboreze cu organizatiile membre ale Coalitiei 2012 pentru Alegeri Corecte, sa preia informatiile postate pe platforma si sa ne sustina in asigurarea unui proces electoral eficient si corect. Mai mult, consideram Autoritatea Electorala Permanenta, Biroul Electoral Central si Ministerul Administratiei si Internelor ca fiind parteneri de facto in dezvoltarea si implementarea platformei.

Incurajam utilizarea platformei www.alegericorecte.ro de catre un numar cat mai semnificativ de utilizatori, intr-un mod constient si corect, mentionand totusi ca organizatiile care asigura functionarea sa nu isi asuma responsabilitatea pentru postarile neconforme realitatii. Mai mult, suntem deschisi fata de potentialii parteneri care vor sa promoveze pagina web in mediul on-line si offline. 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează