Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansăm provocarea verii: Curs de animator de centre de vacanță

0

Peisaj montan, escaladă, curs de frânghii la înălțime, orientare cu busola pe traseu montan, curs de prim ajutor, activități non-formale create și conduse de către experți ai Fundației Noi Orizonturi în domeniul educației prin aventură.

Este foarte probabil să nu îți fi imaginat că poți deveni animator de centre de vacanță într-un asemenea context provocator, insă anul acesta îți propunem să îți testezi și să îți depășești limitele alături de noi. Fundaţia Noi Orizonturi organizează cursul de animatori centre de vacanţă acreditat ANC, în perioada 18 – 25 Iunie 2014 în stațiunea Straja, județul Hunedoara.

Fundaţia Noi Orizonturi organizează cursul de animatori centre de vacanţă acreditat ANC,  în perioada  18 – 25 Iunie 2014 în stațiunea Straja, județul Hunedoara. Înscrierea se poate face până în data de 10 mai 2014 pe www.tabara-viata.ro.

fundatia_noi_orizonturi

De 15 ani, Fundația Noi Orizonturi dezvoltă și promovează modele de educație de calitate, iar tabăra VIAȚA este astăzi liderul taberelor de educaţie prin aventură din România. „Cursul de provocare” VIAŢA a fost proiectat şi construit de liderii mondiali în domeniu, Project Adventure din Statele Unite. Cu alte cuvinte îți lansăm această provocare, dar suntem alături de tine pentru a crea un spațiu sigur și dinamic în care tu să poți să înveți, să te dezvolți și să transferi cele învățate oriunde vei avea nevoie.

Reacțiile participanților sunt cea mai eficientă formă de evaluare a cursului nostru. Iată unul dintre răspunsurile pe care le-am primit de la participanții de anul trecut:

„Am văzut cum lucrează oameni pasionaţi de ceea ce fac. A fost o bucurie pentru mine să fiu parte a acestui training, unii dintre traineri putând constitui modele profesionale pentru oricine. Mi-am testat şi mi-am depăşit limitele ieşind din zona mea de confort. Aplic în zona mea profesională multe dintre lucrurile învăţate în cadrul acestui training.”

Iar pentru cei care își doresc să exerseze cele învățate la cursul de animator de centre de vacanță oferim oportunitatea de angajare pe perioada verii, în poziţia de animator centre de vacanţă în Tabăra de educaţie prin aventură VIAŢA în perioada 30 iunie – 30 august 2014.

Așteptăm înscrieri până la data de 10 mai 2014. Pentru mai multe detalii (program, informații privind angajarea în Tabăra de educație prin aventură VIAȚA, etc.) și modalitatea de înscriere accesați www.tabara-viata.ro.

*****
Despre Programul VIAŢA

VIAŢA este un program al Fundaţiei Noi Orizonturi adresat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani, constând în organizarea taberei cu acelaşi nume. Tabăra VIAŢA  este un program de educaţie nonformală ce foloseşte educaţia prin experienţă, metoda educaţiei prin aventură (curs de frânghii, escaladă pe stâncă, drumeţii, orientare cu busola, ecologie, proiecte de serviciu în folosul comunităţii, ateliere arts&crafts, activităţi artistice, foc de tabără)  pentru a cultiva abilităţi de viaţă şi  valori pozitive în rândul participanţilor. Tabăra VIAŢA se desfăşoară în Masivul Straja (judeţul Hunedoara) și în Tușnad, județul Harghita, din anul 1999, iar  până în prezent peste 7.000 de copii şi tineri au beneficiat de acest program educaţional.

Programul VIAŢA este primul curs de frânghii şi educaţie prin aventură din România, fiind construit de liderii mondiali în domeniu, Project Adventure US, şi lucrând cu formatori specializaţi în domeniul educaţiei prin experienţă.  În 2002, Fundaţia Noi Orizonturi, prin Programul VIAŢA, a fost nominalizată în cadrul Galei Societăţii Civile ca  iniţiatoare a unuia dintre cele mai bune trei programe în domeniul activităţilor de tineret din România. În 2010, la Gala Premiilor in Educaţie, Fundaţia Noi Orizonturi a primit premiul doi la secţiunea „ONG-ul anului în domeniul educaţiei” pentru excelenţa programelor educaţionale dezvoltate.

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.