Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La printcenter.ro textilele se tratează antiviral și antibacterian  pentru o protecție eficientă

0

Încă de la începutul stării de urgență în România, sibienii de la printcenter.ro au început să importe și să testeze tratamente pentru materiale textile, prin care acestea din urmă dobândesc proprietăți antivirale și antibacteriene.

Dezvoltatorul acestor tipuri de tratament este compania Heiq, din Elveția, cunoscută la nivel internațional în industria textilă, ca fiind una dintre cele mai active în domeniul inovării.

Până în prezent Heiq a dezvoltat 8 tipuri de tratament pentru materiale textile, dintre care 4 sunt disponibile pe printcenter.ro, pentru tratarea tuturor tipurilor de textile în rolă:

Testările efectuate pe tratamentul Viroblock au arătat eficiența acestuia în combaterea răspândirii virusului Sars-Cov-2 pe materialele textile. Studiile au fost efectuate în laboratorul Institutului Peter Doherty din Melbourne, Australia, și au demonstrat că în momentul în care virusul ia contact cu materialul tratat, compușii acestuia distrug învelișul lipidic al virusului, determinând descompunerea acestuia.

Informația a făcut înconjurul lumii, iar jucătorii importanți din domeniile textile, sportswear și homedeco au început să incorporeze noua tehnologie în produsele lor.

În România, opinia publică este împărțită în două tabere: pe de o parte sunt cei care au înțeles importanța unui astfel de tratament, în ceea ce privește sănătatea publică, dar și oportunitățile de business care vin odată cu el; iar de cealaltă parte sunt scepticii care nu pot fi convinși cu argumente logice și științifice.

Până în clipa de față, printcenter.ro, alături de cea mai nouă ramură a sa, textiledivision.com, comercializează măști de protecție din material textil tratat antiviral și antibacterian, și oferă servicii de tratare a tuturor tipurilor de materiale textile (naturale, sintetice, nețesute) cu cele 4 tipuri de tratament, pe lângă serviciile de producție publicitară pentru care sunt cunoscuți pe piața românească.

Reprezentanții printcenter.ro ne-au confirmat pregătirea unei noi linii de produse textile tratate antiviral și antibacterian, destinate industriilor horeca, homedeco și articole sportive.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.