La pas prin țara mea – un proiect unic în peisajul educaţional românesc

0

Liceul Teoretic Național din București lansează a doua ediţie a programului turistic La pas prin țara mea, un proiect unic în peisajul educational românesc. Programul se adresează tuturor elevilor Liceului Teoretic Național, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, și își propune o învățare activă și dinamică, dezvoltarea spiritului de observație și a gândirii logice a elevilor, cunoașterea orizontului apropiat și îndepărtat, precum și punerea în practică a cunoștințelor dobândite în diverse materii. În cadrul excursiilor, vor fi desfășurate activități din domeniile geografie, istorie, biologie, arte plastice, limba română, etc., elevii urmând să promoveze prin impresii scrise și fotografii întregul program.

Excursiile vor începe în luna octombrie și vor avea o tematică diversă, între care Anotimpurile în natură, În lumea castelelor, Fenomene naturale, Construcții în epoci diferite, Peșteri și dinozauri, Pe drumul vulcanilor și al sării și multe altele.

Liceul Teoretic Național a împlinit cinci ani de activitate, afirmându-se în spațiul învățământului românesc ca o școală modernă, creativă, capabilă să asigure o bună pregătire academică, dar și dezvoltarea creativității și personalității elevilor săi. În cei 5 ani, numărul elevilor a crescut de la 38 la 250. În toți acești ani, procentul de promovare la evaluările naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a și la examenul de bacalaureat a fost de 100%.

Educație pentru Viață este viziunea fundamentală a Liceului Teoretic Național și paradigma după care toată echipa LTN își concretizează activitatea. Mai mult, Educație pentru viată este un program unic în România, în cadrul căruia se desfășoară mai multe proiecte menite să împlinească obiectivele strategice propuse. Liceul Teoretic Național desfășoară evenimente educaționale, științifice, culturale, de divertisment, conturând astfel cultura educației pentru viață în școala românească.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.