Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“La coafor cu psihologul” – campanie de informare pentru femeile din mediul rural, despre violența domestică, sănătate și stimă de sine

0

Asociația Șoapta Florilor lansează pe data de 23 septembrie a.c., campania “La coafor cu psihologul”, având drept scop informarea a peste 600 de femei din trei județe, despre violența domestică, sănătate psihică și fizică, stima de sine, modul în care se pot proteja, îngriji, respecta și pot cere ajutor de specialitate, atunci când au nevoie.

Asumându-și misiunea de a sprijini femeile abuzate, victime ale violenței domestice și ale traficului de persoane, Asociația Șoapta Florilor, înființată în 2018, și-a propus să ajungă anul acesta, la femeile din comunele Bordușani și Sudiți, în județul Ialomița (23 și 24 septembrie), Foltești și Rediu, în județul Galați (14 și 15 octombrie) și Mircea Vodă și Ostrov, în județul Constanța (4 și 5 noiembrie), cu o campanie de informare atipică, ce îmbină în mod contructiv utilul cu plăcutul și aduce un strop de bucurie.

Întrucât este foarte greu să aduni laolaltă peste 100 de femei din mediul rural, mai ales toamna, când încep muncile câmpului, campania a integrat în componența sa un element care s-a demonstrat că suscită interesul doamnelor și anume, ședințe de înfrumusețare oferite gratuit. Un grup de hair styliști voluntari urmează să tundă, vopsească și să aranjeze părul femeilor care au cea mai mare nevoie de serviciile lor, în timp ce psiholigii din echipă le oferă informații despre stima de sine, necesitatea de a-și îngriji sănătatea psihică și de a lua poziție în fața abuzului, când acesta există și le afectează viața, lor și a copiilor.

A fost aleasă o asemenea abordare fiindcă femeile sunt mai relaxate la coafor și manifestă o tendință de a se deschide față de interlocutor, de a discuta despre subiecte de natură intimă din viața lor. În acest context, intervenția unui psiholog, a unui jurist, care oferă sfaturi utile în legătură cu violența domestică și restul subiectelor menționate, are șanse să fie primită cu un interes real de către femei și parte din informații să fie asimilate și să producă o schimbare în gândirea acestora.

Doamnele prezente la acțiunile de informare vor primi din partea sponsorilor campaniei, CN Nuclearelectrica SA, Papillon Laboratoire Cosmetique (Loncolor), AVON Cosmetics Romania, Self Care Medical, Patio Salon, Note, Sultan Prodimpex, Studio foto All4Smile, cadouri constând în produse cosmetice și de îngrijire corporală, dulciuri, dar și teste pentru boli cu transmitere sexuală, de sarcină și boala Lyme. Saloanele care au decis să se alăture campaniei și să ofere un strop de bucurie femeilor nevoiașe sunt Patio Salon si Danessa Beauty Style Salon din Bucuresști, Danyela Salon, Nicoleta Iurov Salon, Olguța Salon din Constanța, stiliștii Ana Chirea, Iulian Lăcătușu, Marius Grapini, carora li se vor alatură în sesiunea din octombrie și alți hair styliști din cele două orașe.

Activitățile se vor derula în incinta căminelor culturale din comunele anterior menționate, cu sprijinul Primăriilor Bordușani, Sudiți, Foltești, Rediu, Mircea Vodă și Ostrov, care invită femeile la activități și oferă partea logistică necesară bunei derulări a campaniei.

Face book: https://www.facebook.com/soaptaflorilor/

www.soaptaflorilor.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.