Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Brique, The Brick, Cărămida. Expoziție sub auspiciile sezonului Franța – România, la Mulhouse, oraș înfrățit cu Timișoara

0

Ca parte a sezonului cultural Franța – România, Centrul de Artă Contemporană La Kunsthalle Mulhouse, în parteneriat cu fundația Art Encounters Timișoara, prezintă: La Brique, The Brick, Cărămida o expoziție de artă modernă și contemporană.

Inițiativa unei astfel de expoziții îi aparține curatorului, Ami Barak și s-a materializat cu sprijinul colecționarului timișorean Ovidiu Șandor. Acesta a fost receptiv la ideea de expune lucrări din colecția lui privată la Mulhouse (Franța), oraș înfrățit cu Timișoara, și de a intermedia pe această cale, o întâlnire cu arta contemporană și modernă din România.

Alături de expoziția Ex-East. Istorii trecute și recente ale avangardei românești organizată de fundația Art Encounters la Paris, La Brique, The Brick, Cărămida este un eveniment de amploare dedicat artelor vizuale și care pune orașul Timișoara pe harta sezonului cultural.

La Brique, The Brick, Cărămida aduce în fața publicului o scenă artistică implicată și creativă, de la începutul secolului XX până în prezent: de la Constantin Brâncuși, Andrei Cădere, Ana Lupaș, Geta Brătescu și Ion Grigorescu până la Adrian Ghenie, Victor Man, Ciprian Mureșan sau Dan Perjovschi dar și o nouă generație care nu a fost încă descoperită în afara granițelor naționale, expoziția reunește o colecție de excepție care merită descoperită. Pe scurt: 43 de artiști români, 54 de lucrări și două producții noi, special create pentru Mulhouse semnate Pusha Petrov și Alex Mirutziu.

Vernisajul de la La Kunsthalle va avea loc miercuri, 13 februarie. La deschiderea oficială vor fi participa doamna Michele Lutz, primarul orașului Mulhouse și domnul Dan Dianconu, viceprimarul orașului Timișoara.

Artiști: Ion Bârlădeanu, Ioana Bătrânu, Marius Bercea, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Ion Bitzan, Constantin Brâncuși, Brassaï, Geta Brătescu, Victor Brauner, Michele Bressan, Andrei Cădere, Mircea Cantor, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Adrian Ghenie, Ion Grigorescu, Marcel Iancu, Pavel Ilie, Mi Kafchin, Ana Lupaș, Victor Man, Dan Mihălțianu, Alex Mirutziu, Florin Mitroi, Ciprian Mureșan, Gellu Naum, Paul Neagu, Ioana Nemeș, Miklós Onucsan, Andrei Pandele, Dan Perjovschi, Pusha Petrov, Lea Rasovszky, Diet Sayler, Șerban Savu, Decebal Scriba, Arthur Segal, Sigma, Liviu Stoicoviciu, Mircea Suciu, Doru Tulcan, Andra Ursuța.

Fundația Art Encounters este o inițiativă culturală independentă, înființată în 2015 cu scopul de a susține scena artei contemporane din România. Ambiția sa principală este aceea de a promova dialogul, învățarea, cercetarea și experimentarea furnizând un model instituțional adaptat nevoilor

contextului local. Activitățile fundației urmăresc organizarea bienalei Art Encounters din Timișoara, a programului permanent de expoziții; promovarea educației și a dezvoltării publicului prin programe dedicate acestuia precum și dezvoltarea unei platforme variate de rezidențe artistice și curatoriale.

Ami Barak este un curator independent și critic de artă stabilit la Paris. În perioada 2002-2005 a îndeplinit funcția de președinte al IKT – Asociația Internațională a Curatorilor de Artă Contemporană. Printre proiectele sale recente se numără: I am also… Douglas Gordon, Tel Aviv Museum of Art (2013), Stuttering – Melik Ohanian, Crac Sete (2014), Taryn Simon, Rear views, star forming nebula and foreign propaganda bureau, Jeu de Paume, Paris (2015), Le Salon de Montrouge ediția 61 (2016), ediția 62 (2017), ediția 63 edition (2018), Juliao Sarmento The Real thing, Fondation Gulbenkian, Paris, Peter Kogler Next ING Art Center, Brussels, What does the image stand for? Momenta Biennale of contemporary image, Montreal (2017), Life- A User’s manual Art Encounters Timisoara, Biennial of Contemporary Art (2017), Role playing – Rewriting mythologies, Daegu Photo Biennale (2018).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.