Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Constanţa: Zilele Diversităţii 2021

0

La vremuri deosebite, evenimente inedite! ADAPTO – Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri, Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa, Comitetul Naţional pentru Drepturile Copilului Constanţa, Grupul Local de Tineret Constanţa, Asociaţia Scutul Cinegetic şi AIESEC Constanţa sunt încântate să anunţe că între 19-21 martie 2021 va avea loc evenimentul Zilele Diversităţii 2021, ediţia a VI-a, eveniment care se va desfăşura exclusiv virtual.

Nu ne putem închipui viaţa monocromă, unisilabică sau trăind doar cu un singur fel de mâncare! Iată gândurile ce ne-au animat să ne dorim să celebrăm împreună Diversitatea, cea care ne îmbogăţeşte şi îşi pune amprenta în mod pozitiv asupra modalităţii de expresie, cultură şi a modului cum vedem viaţa. Diversitatea ne ajută să ne lărgim orizontul şi să respectăm diferenţele dintre noi. Aceste motive, la care se adaugă bogăţia melanjului etnic şi religios prezent în regiunea noastră, ne-au făcut să dorim și anul acesta, să sărbătorim Zilele Diversităţii la Constanţa.

Zilele Diversităţii este un eveniment care s-a alăturat campaniei Week Against Rasism iniţiată de UNITED for Intercultural Action. Campania este organizată în fiecare an în jurul zilei de 21 martie care este Ziua Internaţională a Eliminării Tuturor Formelor de Discriminare şi la care iau parte organizaţii non-guvernamentale, şcoli, consilii locale, etc. din toată Europa. Stabilită in Amsterdam, Olanda, UNITED for Intercultural Action este reţeaua europeană împotriva naţionalismului, rasismului şi fascismului, care sprijină imigranţii şi refugiaţii şi care consideră că este important să lupte împotriva intoleranţei la orice nivel. Din această reţea fac parte mai mult de 550 de organizaţii din 48 de ţări europene.

Programul evenimentului:

Vineri 19 martie 2021:

* Storytelling – Şcoala gimnazială nr. 1 Dumbrăveni

* Banda desenată Corona vs sănătate – Şcoala gimnazială nr. 1 Dumbrăveni

* Mânuţele împreună – Şcoala gimnazială nr. 1 Dumbrăveni,  Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni” Constanța şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Amzacea

* Zâmbim la fel, simţim la fel – Şcoala gimnazială nr. 1 Dumbrăveni

* Iubim Diversitatea – Şcoala „Ion Ghica” din Tortoman şi Şcoala Nr.1 Mangalia

Sâmbătă 20 martie 2021:

* Unitate în diversitate – Activităţi G.L.T. Filiala Constanţa

* Copii în Diversitate – Activitate cu copiii şi adolescenţii de la Centrul de Plasament „Ovidiu”

* Constanţa în diversitate este mama – Colegiul Economic Mangalia

* Voluntar internaţional în România – prezentare publică virtuală ora 15:00(Felix Boissier din Franţa) şi 17:00(Marco Bianchi din Italia)

Duminică 21 martie 2021:

* Dezbatere – atelier public virtual

* Spaţiu de creativitate – atelier public virtual

* Diversitate în bucătărie – Asociaţia Scutul Cinegetic

* Diverşi dar la fel – elevii vorbesc despre diversitate pentru o schimbare în comunitate

* Diversitatea pentru Fiecare – video – cum văd voluntarii Diversitatea

* Spre ţara soarelui răsare – prezentare publică virtuală realizată de Maria Moise, ora 20:00.

Pentru înscrieri la atelierele sau prezentările publice virtuale este necesară înscrierea pe acest link:

https://forms.gle/Wab4qbZEA5sWUwVp8

Link acces eveniment: https://www.facebook.com/events/136954008339101

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.