Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

KMG International lansează programul de internship 2016

5

KMG International, prin intermediul companiilor membre – Rompetrol Rafinare, Rominserv, Midia Marine Terminal, Rompetrol Quality Control,  a lansat  programul de Internship 2016, adresat celor 93 de studenţi selectaţi să îşi dezvolte aptitudinile profesionale şi competenţele tehnice pentru o carieră de succes în industria petrolieră. Programul se derulează în perioada 01 august – 30 septembrie, în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

Internship - centrul de comanda Petromidia

“Programele de internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resurse umane, nu numai în interiorul companiei, dar şi pentru comunitatea în care ne desfăşurăm activităţile. Derulate pe cele două platforme industriale – Petromidia şi Vega – programele susţin transferul de know-how de la experţii noştri către tinerii aflaţi la început de carieră. Din 2002 până în prezent, peste 600 de absolvenţi de studii superioare şi studii medii au urmat programul de Internship, iar cei mai buni dintre aceștia și-au început cariera în cadrul KMG International“, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăriile Petromidia şi Vega.

Pe parcursul programului, cei 71 de tineri cu studii universitare şi 22 cu studii liceale vor fi instruiţi de profesionişti din cadrul Grupului în segmente de business precum prelucrarea petrolului și petrochimie, laborator, mentenanţă, planificare, managementul riscului, siguranţa în muncă, protecția mediului.

Participanţii provin de la universităţile și liceele de profil din Constanța și Ploiești – Liceele ‘Lazăr Edeleanu’, Universitatea ‘Ovidius’ Constanţa, Facultatea de Petrol şi Gaze Ploieşti – cu care Grupul a încheiat parteneriate prin care oferă stagii de practică liceenilor, studenţilor, absolvenţilor de facultate şi masteranzilor.

Studenţii care participă la programul de internship 2016 (73 pe platforma Petromidia şi 20 în cadrul rafinăriei Vega) au fost selectaţi în urma unei campanii de recrutare, în timpul căreia au fost evaluate competenţele tehnice şi cele comportamentale – capacitatea de a lucra în echipă, initiativă şi proactivitate, orientare către rezultate. La finalul programului, liceeni și studenții pot rămâne în companie în calitate de angajați, în funcție de locurile vacante disponibile.

Anual, în urma programelor derulate, mai mult de 50% din interni au fost angajaţi în cadrul companiilor membre ale KMG International, pe diverse zone de activitate.

 

Despre KMG International

Deținut de compania de stat KazMunayGas Kazakhstan, Grupul KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 11 piețe principale. În România, Grupul operează rafinaria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an, Rafinăria Vega Ploiești – cea mai veche unitate de profil în funcțiune (1905), dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii și 3 stații de îmbuteliere GPL, 6 depozite.

Totalul investițiilor realizate de KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari, în timp ce nivelul contribuțiilor sale la bugetul de stat depășește 12 miliarde de dolari, in perioada 2007-2015.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

5 comentarii

 1. avatar

  Participantii provin de la universitatile si liceele de profil din Constanta si Ploiesti – Liceele ‘Lazar Edeleanu’, Universitatea ‘Ovidius’ Constanta, Facultatea de Petrol si Gaze Ploiesti – cu care s-au incheiat parteneriate pentru sustinerea tinerilor.

 2. avatar

  Participarea la un program de internship e foarte utilă pentru tineri, să-și dezvolte aptitudinile profesionale şi competenţele tehnice pentru o carieră în industria petrolieră.

 3. avatar

  Eu alimentez numai la Rompetrol, sunt foarte profesionisti si inovatori. E bine ca sprijina tinerii, ei sunt resursa creativa a natiuni

 4. avatar

  Asa, sprijiniti Romania! Bravo! Ar trebui sa ia cat mai multe companii exemplul vostru!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.