Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Kinderpedia obține finanțare de 45,000 de euro de la Innovators for Children

0

Kinderpedia obține o finanțare de 45,000 euro în cadrul Innovators for Children

Finanțarea este destinată dezvoltării unui modul de progres școlar adaptat curiculei naționale și va sprijini, de asemenea, pilotarea Kinderpedia în școli și grădinițe publice în următoarele 6 luni

La Innovators for Children au mai câștigat trei business-uri din zona de sănătate și wellbeing: Citizen Next, parte a inițiativei CivicTech România, KinetoBebe și Arttachment

Kinderpedia, soluția completă de management și comunicare dedicată grădinițelor și școlilor, a obținut o finanțare de 45,000 de euro de la Innovators for Children, un program de accelerare organizat de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Fundația Botnar și Impact Hub Basel. Suma va fi folosită pentru dezvoltarea unui modul de evaluare a progresului școlar în creșă, grădiniță și ciclul primar, adaptat curiculei naționale. Practic, dascălii vor putea introduce informațiile despre progresul copiilor în aplicație și de acolo își vor exporta, în format standard, inclusiv rapoartele oficiale. În plus, informațiile se vor putea folosi pentru a urmări parcursul unui copil pe un interval mai mare de timp, situația unei întregi clase sau chiar instituții, dar și pentru a oferi feedback și recomandări părinților.

Premiul de la Innovators for Children reprezintă o resursă vitală pentru a duce mai departe proiectul nostru de transformare a educației timpurii și este, în același timp, o recunoaștere a eforturilor noastre din ultimii ani și a progreselor extraordinare pe care le-am obținut în ultima perioadă. Chiar vara aceasta, grădinițe și școli de prestigiu precum Ioanid, Elf, Aletheea și multe, multe altele au ales Kinderpedia pentru a-și simplifica activitățile administrative și pentru a oferi prioritate proiectelor educaționale și relației cu familia. Peste 2,000 de familii și aproximativ 200 de dascăli, manageri și personal de suport comunică mai ușor și se organizează mai eficient, cu ajutorul tehnologiei, chiar de la începutul acestui an școlar.

Ne propunem ca în următoarea perioadă să aducem beneficiile tehnologiei și în sistemul public de educație și purtăm discuții cu municipalitățile pentru a pilota Kinderpedia în mai multe orașe.” a declarat Evelina Necula, Co-Fondator și CMO Kinderpedia.

Alte trei afaceri dedicate sănătății și wellbeing-ului beneficiază de finanțare în cadrul programului Innovators for Children. Citizen Next, parte a inițiativei CivicTech România, a obținut 22,500 euro pentru părinte.eu, o aplicație prin care părinții să poată fi notificați de planul de vaccinuri necesar copiilor lor, precum și de alte investigații recomandate pentru aceștia. Aplicația va avea și o componentă educațională, din surse verificate, care să facă viața noilor părinți mai ușoară. Asociația KinetoBebe primește 17,500 euro pentru un laborator digital de stimulare neuromotorie a copiilor, care să creeze conținut pentru o rețea de micro-learning pentru kinetoterapeuți. Mai concret, va fi dezvoltată o platformă de învățare de bune practici pentru specialiști, care prin îmbunătățirea calității actului terapeutic, vor susține recuperarea mai rapidă și eficientă a copiilor. O finanțare de 15,000 euro va sprijini lansarea Arttachment – o aplicație menită să sprijine relația dintre părinți și copii, ghidându-i pe părinți în a susține dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor. Această va include diverse tipuri de activități pe care părintele să le facă împreună cu copilul său și care să creeze un context favorabil unei bune evoluții a celui mic.

Innovators for Children este un accelerator dedicat soluțiilor care aduc un impact pozitiv în sănătatea și wellbeing-ul copiiilor și al adolescenților, prin inovare scalabilă. Pe parcursul celor 100 de zile de program, cele 12 echipe participante au beneficiat de 4 workshop-uri, 3 întâlniri de feedback & follow-up cu echipa de mentori, 5 webinarii de progres, o conferință de tip retreat de 4 zile cu cei mai importanți actori din domeniul sănătății și educației, atât din sectorul public, cât și din cel privat și non-guvernamental. Proiectul este realizat în parteneriat cu Impact Hub Basel și beneficiază de sprijinul Fundației Botnar.

Kinderpedia este un instrument inteligent care ajută educatorii, profesorii și directorii de grădinițe și școli să salveze între 6 și 9 ore pe săptămână, menținând părinții conectați și implicați. Întreaga activitate este centralizată și coordonată cu ajutorul unei singure soluții, astfel încât reduce timpul administrativ al profesorilor si educatorilor cu peste 40%, îmbunătățește semnificativ implicarea părinților, printr-o interfață sigură și ușor de folosit și oferă directorilor o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din instituție.

Kinderpedia este o platformă de tip cloud, multi-language și multi-currency, găzduită în siguranță pe serverele Amazon, funcționează că o aplicație nativă pe Android și iOS și este, de asemenea, accesibilă din orice browser. Intre modulele Kinderpedia se numără: managementul copiilor și al familiilor, managementul grupelor, înscrierea si planificarea capacității, managementul personalului, planificarea personalului și calendarul turelor, orarul de activități, calendarul de evenimente, meniul săptămânal, check-in pe baza de QR code, cronologie zilnică și raportare, observații individuale pentru fiecare activitate, galerie foto și video, notificări push personalizabile pe aplicația mobila, registrul medical al copiilor, modul de chestionare, modul de newsletter, stocarea de documente in cloud, managementul mai multor locații, rapoarte personalizate, prognoza veniturilor, facturarea automată.

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate din România, în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborativ și pentru echipe în 3 spații din capitală, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu spații de cowork și comunități de business și antreprenoriat în peste 110 de locații de pe 5 continente.

Fundația Botnar este o fundație elvețiană fondată în 2003, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea și starea de bine a copiilor și a tinerilor în zonele urbane în dezvoltare din întreaga lume. Pentru a atinge acest obiectiv, Fundația Botnar acționează ca un catalizator, connectând diverși parteneri și investinf în soluții care folosesc intelingența artificială și inovația digitală.

Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.