Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Kids in Tech, platforma care oferă gratuit cursuri de programare pentru copiii din toată țara

0

Kids in Tech este programul național care își propune să revoluționeze educația copiilor în domeniul programării și să le contureze ABC-ul necesar în tehnologie, încă din primii ani de școală.

Proiectul este lansat de Adfaber, un ONG care are drept misiune să ajute copiii, oferindu-le acces la cursuri de programare gratuite, în fiecare școală și liceu din România. Procedeul este unul simplu: orice copil poate să acceseze online informațiile de pe cursuri.kidsintech.ro prin profesorul său, care trebuie să își înscrie elevii în programul gratuit.

Platforma a apărut în contextul în care viitorul este sub semnul tehnologiei și are drept scop de a ajuta copiii să-și descopere pasiunea pentru domeniul menționat și să-i încurajeze să urmeze o carieră, dacă își doresc acest lucru.

„Kids in Tech este primul pas către o educație de precizie, către a învăța un copil în funcție de timpul pe care îl are, atunci când el are disponibilitatea să învețe. Numărăm deja peste 300 de cluburi și 5.000 de elevi care învață programare gratuit! Cursurile noastre sunt mult mai personale, mizăm pe o abordare în care practic predăm individual copiilor partea de programare. Avem în plan dezvoltarea multor altor cursuri și, de asemenea, ne dublăm implicarea și prin organizarea de workshop-uri în școli. Și, dacă până acum, cursurile noastre veneau în întâmpinarea elevilor prin intermediul unui grup de Facebook, lansarea platformei este evoluția firească spre acea educație de precizie, despre care spuneam că mi se pare atât de importantă”, a declarat Alin Chiriac, fondator Adfaber.

Despre Adfaber
Kids in Tech este un program desfășurat, în ultimii trei ani, de Adfaber, un ONG care își propune să ofere copiilor din România acces la cursuri de programare gratuite. Adfaber își propune să dezvolte comunitățile cu ajutorul tehnologiei și să-i învețe pe oameni cum să folosească tehnologia pentru o viață mai bună.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.