Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Kids Fun Times sau copii fericiti prin jocuri si activitati

0

articol scris de Alina Barna, invitata la rubrica Dreptul la Cuvant

Ideea a pornit a pornit de la un drum lung cu masina, retur dintr-o frumoasa vacanta, cu mintea mai usoara si cu multa energie… M-am gandit sa strang laolalta toate experientele fetitei mele impreuna cu sugestiile primite de la prieteni pe parcursul timpului. Orice sfat, discutie sau pur si simplu cum a functionat la ceilalti ofera deseori niste alternative, cum se poate actiona intr-o anume situatie.

Cumva toate adunate pe o cale, kidfuntimes.ro porneste de la o idee de baza, testata si cunoscuta: sub orice forma sau activitate, joaca este invatare pentru un copil. Am descoperit asta impreuna cu fetita noastra Ioana, acum in varsta de 3 ani, faptul ca prin implicare intr-o activitate sau prin asocierea unui mesaj cu un joc, ii poti transmite copilului informatii care sa il dezvolte si sa ramana in mintea lui.

Proiectul este si o dorinta si o provocare, prin care sa adun experienta parintilor, a persoanelor care pot da sfaturi avizate, a diverselor organizatii care isi propun sa sprijine intr-un anume fel dezvoltarea competentelor copiilor. Toate acestea se traduc prin experiente si diverse activitati desfasurate intr-o familie pana la seminarii, trainiguri si workshopuri, ateliere pentru copii si nenumarate alte metode specifice.

M-am gandit sa grupez toate experientele in cateva categorii, care sa aiba o logica pentru cel care cauta: activitati pentru copii (pe intervale de varste), planuri pentru cei mici (coltul de lectura, vacante, evenimente, destinatii urbane), utile cu diverse tipuri de servicii si nu in ultimul rand o categorie numita Carticica Ioanei si a prietenilor ei unde am cuprins cateva teme pe care le-am considerat importante in viata unui copil.

Prin toate acestea imi doresc sa creez o comunitate in cadrul careia sa gasesti idei, sfaturi practice, sa intelegi ce facilitati exista si ce se potriveste pentru fiecare copil, sa ai acces in timp util ca sa poti participa la diverse evenimente si activitati, deoarece personal mi s-a intamplat sa aud ca s-a desfasurat o activitate cu ceva timp in urma, sau o anume persoana mi-ar fi putut oferi un sfat practic intr-un anume domeniu.

logo-kidsfuntimes

Cumva alaturat acestui proiect, dar legat in mod direct de ritmul lui de crestere, imi doresc sa demarez o actiune la care nu am un tiltu sugestiv – doar derivat din ceva ce s-a intamplat in mod real: cateva ore altfel pentru toti copiii. Ascultasem chiar un interviu la radio, cum ca acei copii din comunitati mai izolate nu au acces la activitati diverse – la orase oferta este foarte larga in principiu, chiar daca ai un zoo pe care l-ai vizitat de 10 ori sau o vizita la un muzeu sau o lectura de carte, care par uzuale si accesibile la prima vedere.

Pentru acesta este nevoie de persoane care prin participarea lor sa aduca un plus, sa largeasca imaginatia sau intelegerea copiilor, si asta prin organizarea de mici activitati. Planul, intr-o descriere simpla, este ca prin contacte stabilite cu invatatori sau profesori, in echipe de cateva persoane, sa organizam intalniri cu grupuri de copii, prin care sa ii implicam in diferite activitati care sa le dezvolte competentele: de la activitati creative, sportive, la dezvoltarea cunostintelor teoretice prin workshopuri practice.

 

Sunt constienta ca am inceput de curand cu pasi foarte mici, cu cateva articole personale si de la prieteni si colaboratori avizati in domeniul lor, dar cu multa rabdare si pasiune imi doresc ca acest proiect sa aiba o sansa frumoasa.

Celor interesati sa se alature alature acestei comunitati sau si mai mult, celor care cred ca pot oferi din cunostintele si timpul lor altor copii, sau pur si simplu cei care “cunosc pe cineva” legat de aceste idei,  ii rog sa ma contacteze pe adresa de email contact@kidsfuntimes.ro sau sa posteze articole direct pe kidsfuntimes.ro!

O primavara minunata!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.