Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

KFC și Asociația Climb Again susțin copiii cu nevoi speciale în practicarea escaladei ca modalitate de terapie și performanță

0

KFC sprijină, din toamna acestui an, Asociația Climb Again în proiectul„Escalada – terapie pentru dizabilitate!”

București, 31 octombrie 2017. KFC anunţă lansarea parteneriatului cu Asociația Climb Again prin care  sprijină copiii cu nevoi speciale în practicarea unei metode inovatoare de terapie: escalada. Implicarea KFC în proiectul „Escalada – terapie pentru dizabilitate!” derulat de către Asociația Climb Again va ajuta la susținerea copiilor și tinerilor cu deficiențe senzoriale vizuale și auditive, fizice și/sau neuromotorii, psihice, din spectrul autist sau post-traumatice (traume fizice sau emoționale), precum și a copiilor din centrele de plasament, pentru a-și dezvolta abilitățile de integrare socială și de viață independentă.

Unul dintre obiectivele pe termen mediu ale Asociaţiei Climb Again îl reprezintă dezvoltarea la nivel național a programului de escaladă ca terapie pentru dizabilități și antrenarea prin această metodă a unui număr cât mai mare de copii cu nevoi speciale diverse. Acest obiectiv poate fi dus la îndeplinire prin crearea unui Centru de Escaladă Climb Again în București și prin dotarea cu panouri de escaladă a tuturor școlilor speciale pentru deficienți de vedere din ţară, șapte școli în șase orașe.

 

Parteneriatul KFC cu Asociația Climb Again se înscrie în direcțiile strategice de CSR ale companiei având scopul de a susține educația și dezvoltarea tinerilor și debutează prin susținerea, în perioada septembrie – decembrie 2017, a cursurilor de escaladă ca terapie desfășurate la panourile de escaladă ale Asociației Climb Again montate la partenerii săi. Inițierea în escaladă pentru copiii cu nevoi speciale este gratuită.

„ Am susținut și vom susține în continuare tinerii prin proiectele de responsabilitate socială în care ne implicăm. Suntem de părere că puterea stă în mâinile lor. Din păcate, câteodată, cei mai puțin norocoși dintre ei duc o luptă înzecit mai dură pentru a se putea integra în societate și a avea parte de aceleași beneficii care nouă celorlalți ni se par firești. Sprijinim Asociația Climb Again în demersul lor de a reda tinerilor cu nevoi speciale și părinților lor speranța la viața normală pe care o merită şi suntem convinși că prin intermediul acestui parteneriat vom reuși să le cultivăm şi mai mult încrederea în forţele proprii. Ne bucurăm să devenim adevărați ambasadori ai curajului de a depăși imposibilul“, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager KFC România.

Grija și compasiunea față de oamenii cu dizabilitați trebuie dublate de sprijin, încredere și curaj. În acest sens, escalada este în primul rând un antrenament foarte bun pentru a învăța să ne depășim propriile limite. Beneficiile dovedite pentru copii, îndeosebi pentru copiii cu nevoi speciale, sunt multiple și conduc la dezvoltarea abilităților de viață independentă și de integrare socială, prin creșterea încrederii în forțele proprii, îmbunătățirea imaginii de sine, stimularea psihomotricității, dobândirea de noțiuni de disciplină și, mai ales, învățarea curajului. Asociația Climb Again urmărește să motiveze copiii și să le deschidă orizonturi către noi experiențe. Escalada este o terapie de succes care contribuie la integrarea socială și îi stimulează pe copiii cu nevoi speciale să depășească ceea ce societatea definește pentru ei ca fiind imposibil”, spune Claudiu Miu, Președintele Asociației Climb Again, cățărător profesionist, multiplu campion național, vicecampion și campion balcanic.

Claudiu Miu, împreună cu instructori de escaladă specializați și atestați de Federația Română de Alpinism și Escaladă, terapeuți, manageri de proiect şi voluntari cu pregătire de specialitate (cadre didactice, sportivi, terapeuți) sunt cei care asigură îndrumarea în practica escaladei ca terapie.

Despre Sphera Franchise Group S.A.

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup de restaurante din România şi deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell.

În România, lanţul de restaurante KFC numără 63 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Piteşti sau Braşov. De asemenea, operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova și două în zona de nord-est a Italiei.

Despre Asociația Climb Again

Asociația Club Sportiv Climb Again este un ONG afiliat la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), a cărui misiune este aceea de a încuraja și de a susține copiii, tinerii și adulții cu dizabilități fizice și psihice să practice escalada ca o metodă de dezvoltare a abilităților de viață și de reintegrare socială. Printre beneficiarii asociației se numără  copii și tineri cu deficiențe senzoriale vizuale și auditive, fizice și/sau neuromotorii, psihice, din spectrul autist sau post-traumatice.

Activitățile curente ale asociației includ ședințe săptămânale de escaladă pentru copii, tineri și adulți cu nevoi speciale din București, precum și oferirea de asistență psihologică în timpul antrenamentelor. De asemenea, Climb Again organizează diverse tipuri de evenimente (concursuri, campionate, tabere outdoor) cu scopul dezvoltării personale a beneficiarilor asociației, pentru a-i ajuta pe aceștia să-și dezvolte abilitățile de viață independentă și a le permite o mai bună integrare socială.

Încă de la înființare, din anul 2014, Asociația Climb Again a înregistrat rezultate remarcabile. Peste 1.000 de ore de escaladă ca terapie pentru peste 450 de beneficiari, sprijin pentru  60 de copii din centre de plasament din

București și 400 de copii cu deficienţe senzoriale, motorii, psihice sau din spectrul autist ajutați să depășească imposibilul.

Asociația Climb Again pregătește anual și echipe de copii cu nevoi speciale care își doresc practicarea escaladei ca performanță sportivă, în vederea  participării la competiții naționale și internaționale de profil (paraclimbing). Începând cu 2015, sportivii antrenați de Climb Again au reprezentat România la Campionatele Internaționale de Paraclimbing din Marea Britanie și Franța, obținând medalii la categoria nevazători.  De asemenea, tot în 2015, împreună cu Federația Romană de Alpinism și Escaladă, Asociația a organizat primul Campionat de Paraclimbing din România pentru categoria nevăzători. Asociația Climb Again își propune în continuare participarea cu rezultate pe podium la Campionatul Mondial de Paraclimbing în 2018.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.