Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

KEN Academy lansează cursurile gratuite de educație antreprenorială pentru copii “Do It Yourself Education”

1

KEN Academy vine în întâmpinarea părinților și copiilor cu programul gratuit Do It Yourself Education, ce oferă întregii familii (copil și adult) o activitate utilă pentru viitor și, totodată, distractivă. DIY Education este un instrument de învățare pentru copii și părinți, ce poate fi folosit ca un punct de pornire în explorarea educației antreprenoriale.

Informația pe care o oferă KEN Academy este organizată în două categorii:

ABILITĂȚI ANTREPRENORIALE – Este vorba despre un set de abilități antreprenoriale cheie care îl vor ajuta pe copil în viață, în relațiile personale / școlare.

BUSINESS – În cazul în care copilul are înclinații antreprenoriale și visează să își facă o afacere sau măcar un mic stand de limonadă, aici va găsi pașii principali pe care trebuie să îi urmeze.

Programul DIY Education cuprinde:

  • o serie de resurse (filme / infografice) atent selectate, adecvate și utile pentru copii;

  • un set de întrebări concepute de trainerii KEN pentru etapa de reflecție, ce vor ajuta la aprofundarea într-o conversație cu copilul subiectul expus în fim / infografic;

  • Un exercițiu / o activitate pe care să o facă copilul, astfel încât să aibă și partea de practică;

CÂND APAR EPISOADELE?

În fiecare săptămână, pe site apare câte un episod nou din fiecare categorie, astfel încât educația să poată continua fără limită de timp. O săptămână este suficientă pentru a povesti despre subiectul ales și pentru a face provocarea săptămânii. Astfel:

  • Ziua de marți este dedicată Abilităților Antreprenoriale.

  • Ziua de vineri este alocată categoriei Business.

„Beneficiile pe termen lung ale unui astfel de curs sunt mari: copilul se descoperă, capătă încredere în forțele lui, este mândru de ce a realizat.

Află că în interiorul său se află o multitudine de posibilităţi care merită să fie descoperite şi dezvoltate. Iar astfel de experiențe, la această categorie de vârstă, se fixează în fundația ființei lui și îl vor călăuzi în viață.

Misiunea principală a cursurilor de educație antreprenorială este ca fiecare copil să înţeleagă că poate face ce îi face plăcere, că poate da viață unei idei, unui vis, că știe cum să acţioneze pentru a realiza acest lucru și că este capabil să fie independent financiar.”, spune Carmen Iorgulescu, Coordonator KEN Academy.

Primele episoade din programul Do It Yourself Education pot fi accesate aici.

Despre KEN Academy

Ken Academy oferă un program complex de educație financiară și antreprenorială pentru copiii cu vârste între 7 și 13 ani. Noutatea adusă de KEN Academy o reprezintă componenta aplicată a programului – vizitarea unor companii (menită să ajute copiii în înțelegerea noțiunilor de business, dar și a procesului de producție), construirea propriile afaceri și derularea unor evenimente de vânzare; astfel, ei intră în contact direct cu piața, ajung să cunoască personal clienții, să își exerseze curajul, abilitățile de vânzare și învață să lucreze în echipă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.