Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Kaufland România conduce în Topul celor mai doriți angajatori din industria de retail

0

Kaufland România conduce în Topul celor mai doriți angajatori din industria de retail

Kaufland România se numără printre cei mai doriți angajatori din industria de retail din România, potrivit Topului celor mai doriți angajatori,[1] recent publicat de compania internațională de cercetare Universum Global. Studiul este primul realizat pentru piaţa din România și are la bază un eșantion de peste 10.000 de studenţi.

Astfel, Kaufland România ocupă prima poziție în clasamentul companiilor din industria retail, segmentul food (supermarketuri, hipermarketuri) din Topul celor mai doriți angajatori, categoria Business/Commerce.

magazin-exterior_kaufland

Rezultatele studiului au arătat că echilibrul dintre viața personală și profesională joacă cel mai important rol pentru studenții care se află în căutarea unui job, urmat îndeaproape de obiectivul de siguranța locului de muncă.

Kaufland a reușit să se poziționeze în topul companiilor din industria de retail, segmentul food, din România, nu numai în ceea ce privește atragerea de talente în rândul persoanelor interesate de a avea o carieră în retail, dar și în ceea ce privește modelul de succes al businessului. Fiind în continuă expansiune la nivel național, recrutarea unui număr mare de angajați pentru fiecare magazin nou și crearea unei strategii integrate de brand de angajator a asigurat poziția Kaufland România în topul celor mai celor mai doriți angajatori din industria de retail din România.

Recent, Kaufland România, unul dintre cei mai mari angajatori la nivel local, a anunțat decizia de a crește salariul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la suma de 2000 lei brut cu tichete de masă, remunerație ce poate ajunge în funcție de vechime și până la 3.800 lei brut, cu sporuri și tichete de masă, dar și acordarea unei zile de concediu de odihnă în plus – măsură ce va avea loc efectiv de la 1 martie 2017.

Studiul Universum Global este realizat anual în Europa în rândul studenților pentru a stabili care sunt cei mai doriți angajatori la nivel național, anul acesta fiind prima ediție organizată pentru România.

Tot în 2016, Kaufland România a primit certificarea internațională ca Top Angajator acordată de Top Employers Institute din Olanda. În calitatea sa de organizație independentă, The Top Employers Institute întreprinde anual un amplu proces menit să auditeze și să certifice companii de top din întreaga lume care demonstrează cu succes că asigură condiții optime angajaților săi în vederea desfășurării activității și atingerii obiectivelor de performanță. Kaufland România a îndeplinit anul acesta performanța de a fi singura companie din industria de retail căreia îi este recunoscut statutul de Angajator de Top.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări. Kaufland este prezent în România de 11 ani cu un număr de 112 magazine deschise. Cu peste 15.000 de angajați, Kaufland România se află în topul celor mai doriți angajatori din România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei Kaufland și credem că într-adevăr educația reprezintă baza societății și o investiție în viitor. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediu înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate.

[1]Studiu Romania’s Most Attractive Employers 2016, realizat de Universum Global, în octombrie 2016, publicat aici: www2.universumglobal.com/e/13732/2dQF7md/2mptf3/296717098

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.