Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Karpatia Horse Trials, ediția a II-a: reîntoarcerea pe Domeniul Cantacuzino Florești

0

Ajuns la a doua ediție, Karpatia Horse Trials, eveniment hipic internațional, care se va desfășura în perioada 9-11 octombrie 2015, va recrea și anul acesta splendoarea și frumusețea de altădată a celebrului Domeniu Cantacuzino din Florești, județul Prahova. Propunându-și să instituie o tradiție în acest spațiu, Fundația Cantacuzino Florești și Asociația Ecvestră Hipohouse vor deschide și în 2015 o ușă către vremurile de prestigiu din România.

Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino Florești îi așteaptă pe pasionații de călărie, dar și pe nostalgicii trecutului nobiliar din România să se bucure de eleganța echitației și de activitățile care vor reconstitui Belle Epoque în contemporaneitate.
Cea de-a doua ediție a Karpatia Horse Trials se va desfășura pe Domeniul Cantacuzino Florești situat la 80 de kilometri distanță de București. Centrul Domeniului este Palatul “Micul Trianon”, cândva o bijuterie arhitecturală, concepută de arhitectul I.D. Berindey. Pentru a-i restitui strălucirea de altădată, Fundația Cantacuzino Florești a organizat un concurs de idei destinat exclusiv arhitectilor sau birourilor de profil, cu scopul selectării celor mai bune propuneri de intervenție pentru restaurarea, punerea în valoare şi refuncționalizarea Palatului „Micul Trianon”. Câștigătorii concursului de arhitectură vor fi anunțați la finalul ediției din acest an a competiției ecvestre.
Karpatia Horse Trials cupinde două tipuri de competiții oficiale: Concurs Complet Internațional si Concurs demonstativ de atelaje cu doi și patru cai.
Competiţia ecvestră internațională este împărțită pe trei categorii de concurs ( CCI 1*, CCI 2*, CCI 3*) și compusă din probele de Dresaj, Cross-Country și Obstacole.
Concursul de trei stele (CCI 3*) este principala noutate din 2015, fiind etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 și cuprinde o spectaculoasă probă de cross-country, cu obstacole naturale ce se vor întinde pe tot Domeniul. Toate probele se vor remarca prin eleganță şi vor pune în evidență armonia între cal și călăreț, un dialog special caracterizat prin încredere, precizie, suplețe.

Înscrierile pentru toate probele sunt deschise până pe 1 octombrie, iar participanții confirmați până acum provin din Anglia, Italia, Bulgaria, Turcia, Franța, România.
Arbitrii și oficialii prezenți la ediția 2015 sunt din Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, România.
Alături de competiția propriu-zisă, la fel ca anul trecut, publicul va avea ocazia să petreacă un weekend special, cu aer de poveste, va putea asista la un concurs demonstrativ de atelaje cu doi și patru cai, la demonstrații ecvestre și la o paradă cu ogari. Domeniul de 130 de hectare va fi special amenajat pentru activități destinate atât adulților, cât și copiilor, precum călărie pe ponei și cai sau plimbări cu trăsura.
Noutățile ediției 2015
• Anul acesta Karpatia Horse Trials adaugă competiției Concursul Complet 3 stele (CCI3*), calificativ pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Este pentru prima oară, din 2003, când se desfășoară acest tip de concurs în România.
La această categorie, cea mai dificilă, traseul de cross-country care va trebui parcurs va avea 5700 de metri. Cel mai scurt, pentru categoria Novici, va fi de 900 de metri.
• Introducerea unui concurs de nivel redus destinat debutanților.
• Va avea loc și finala Campionatului Național de Concurs Complet, categoria 1 stea.
Acces:
9 Octombrie – acces gratuit
10 și 11 Octombrie – accesul se face pe bază de bilet sau abonament
Copiii sub 10 ani au acces gratuit însoțiți de un adult.

Abonamente și bilete:
Achiziționate în avans, până la data de 8 octombrie 2015
Abonament (10 – 11 octombrie): 25 lei
Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 15 lei

Bilete achiziționate după data de 9 octombrie 2015
Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 20 lei
Abonament (10 – 11 octombrie): 35 lei

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la intrare sau on-line de pe site-ul www.bilete.ro și de la punctele de vânzare bilete.ro.
Afis KHT 2015

Informaţii despre eveniment găsiti şi pe http://www.karpatiahorse.ro/ sau pe pagina oficială de Facebook, https://www.facebook.com/karpatiahorse.
După succesul înregistrat anul trecut, cand peste 4.000 de spectatori au participat la prima ediție, organizatorii evenimentului Karpatia Horse Trials se simt încurajați să continue acest proiect și să înscrie pe harta timpului liber un eveniment de prestigiu și prestanță.
Evenimentul este organizat de Fundația Cantacuzino Florești, în colaborare cu Asociația Ecvestră Hipohouse, cu implicarea și participarea directă a Federației Ecvestre Române (FER) și a Federației Ecvestre Internaționale (FEI).

Evenimentul este susținut de: Campofrio
Sponsori: Nissan, Ciuc, Michelin, John Deere, Ipso, Pluriva, Gutuie.ro, MSL, R&M Audit, Aqua Carpatica, Pentru-Cai.ro, Otto.
Parteneri media: Magic FM, VIVA, sportnews.ro, Romania Liberă, Academia Cațavencu, Casa Mea, IqAds, getlokal, Observator Cultural, 24FUN.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.