JYSK si UNICEF in Romania isi unesc eforturile pentru copii

0

JYSK și UNICEF în România își unesc eforturile pentru copii

București, 31 iulie 2017. JYSK și UNICEF în România au semnat un parteneriat pe trei ani în beneficiul copiilor români. În primul an, compania scandinavă susține proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii implementat de UNICEF în 45 de comunități din județul Bacău.

Copiii au nevoie de susținere pe termen lung pentru a crește protejați, sănătoși și fericiți în propriile lor familii. Serviciile integrate bazate pe comunitate în domeniul protecției sociale, a sănătății și educației le oferă părinților vulnerabili informații, asistență și susținere pentru a-și îngriji mai bine copiii și pentru a-i ajuta să prospere. Suntem încântați că JYSK s-a angajat la un parteneriat pe termen lung în beneficiul tuturor copiilor din România”, a spus Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România.

Proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii are două componente: Pachetul Minim de Servicii și Pachetul Educație Incluzivă de Calitate, acompaniate de campanii de informare, sensibilizare și educare pentru părinți și copii deopotrivă.

Ne bucurăm că, prin intermediul acestui parteneriat cu UNICEF, vom putea contribui la îmbunătățirea vieții copiilor din familiile vulnerabile. Credem că fiecare copil are dreptul la educație, la servicii de sănătate și protecție socială și la un mediu în care să se simtă în siguranță. Acestea sunt servicii de bază de care copiii aflați în cele 45 de comunități din Bacău vor beneficia datorită programelor desfășurate de UNICEF și vor putea, astfel, să aibă o copilărie fericită. Credem că avem obligația morală de a ne implica în comunitățile în care activăm. Este una dintre filozofiile de bază ale companiei JYSK”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România.

În 2014, UNICEF în România, împreună cu Guvernul României și partenerii săi, a lansat proiectul pilot denumit Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității – Servicii Comunitare pentru Copii. Teoria din spatele acestui proiect susține că implementarea unui pachet de servicii care asigură intervenția timpurie va reduce costurile pe termen scurt și mediu din sectorul social. Lecțiile învățate din proiectul pilot implementat în Bacău pot sprijini toți cei patru milioane de copii din România să beneficieze de servicii bazate pe comunitate.

Pachetul Minim de Servicii pentru copii și familiile lor este format din servicii bazate pe comunitate de protecție socială, sănătate și educație. Acesta presupune prezența în fiecare comunitate a cel puțin unui asistent social, unui asistent medical și a unui consilier școlar. Împreună, acești profesioniști îi ajută pe copiii vulnerabili și familiile lor să își evalueze nevoile și oferă asistență personalizată.

Prin implementare Pachetului de Educație Incluzivă de Calitate, UNICEF și partenerii săi se concentrează pe prevenirea neînscrierii la școală, a absenteismului, abandonului și părăsirii timpurii a școlii, precum și pe îmbunătățirea rezultatelor școlare și a competențelor.

Alex Bratu (JYSK) si Pieter Bult (UNICEF) 2

Mai multe detalii despre:

Despre JYSK

JYSK România face parte din JYSK Nordic, un lanț internațional de retail care comercializează produse pentru casă. JYSK își are originile în Scandinavia: primul magazin s-a deschis în Danemarca în 1979. În prezent, JYSK GROUP deține peste 2,400 de magazine și are 20,000 de angajați în 44 de țări. În Germania și Austria, numele său este Dänisches Bettenlager – iar JYSK în restul lumii. JYSK GROUP dorește să fie prezent în întreaga lume cu oferte bune pentru toți. Patronul și fondatorul JYSK GROUP este Lars Larsen care este și patronul lanțurilor retail de mobilă Bolia.com, IDEmøbler și ILVA – precum și al altor multor companii. Cifra de afaceri a LARS LARSEN GROUP este de 3.4 miliarde de euro. JYSK a deschis primul magazin în România în 2007, în Oradea. În prezent are 45 de magazine și peste 500 de angajați în România.

Despre UNICEF în România

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii, pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor începând cu copilăria timpurie până la adolescență. În România, UNICEF lucrează cu Guvernul, Parlamentul, autoritățile locale, societate civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și cu mass media, pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală; pentru a proteja adolescenții și pentru a monitoriza respectarea drepturilor copiilor; pentru bunăstare socială și pentru a mobiliza resurse în beneficiul copiilor. Susținerea financiară a UNICEF provine din contribuții voluntare ale diferitelor entități, corporații, fundații și guverne.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.