Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jurnaliștii români sunt invitați să aplice la Bursa pentru Excelență în Jurnalism în valoare de 2.000 de euro

0

Nu rata șansa de a câștiga o bursă jurnalistică în valoare de 2.000 de euro, de a beneficia de instruire profesională în străinătate și de sprijin financiar pentru cercetare și deplasări, precum și de a-ți vedea articolul publicat în întreaga Europă! În plus, ai putea câștiga și un premiu pentru materialul tău!

Jurnaliști cu experiență din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România și Serbia sunt invitați să se înscrie la cea de-a opta ediție a „Bursei pentru Excelență în Jurnalism”, un program al Fundației ERSTE, Open Society Foundations și Balkan Investigative Reporting Network (BIRN). Pentru prima oară de la lansarea acestui program, în 2014 se pot înscrie și jurnaliști din Grecia.

În fiecare an, în cadrul acestei competiții, zece jurnaliști sunt selectați să primească sprijin profesional și financiar pentru a investiga o temă regională de interes european.

Tema competiției din 2014 este GENERAȚII.

Termenul limită de înscriere este 5 martie 2014. Formularul de înscriere precum și alte informații despre condițiile de participare sunt disponibile pe site-ul: www.fellowship.birn.eu.com.

Concursul de anul trecut a avut doi câștigători din România. Vlad Odobescu (Casa Jurnalistului) a primit premiul întâi și 4.000 de euro pentru articolul său despre politicieni acuzați de corupție și despre comunitățile care îi susțin, în loc să-i condamne, în vreme ce Elena Stancu (Marie Claire România) a câștigat premiul trei și 1.000 de euro pentru un material despre mită la angajarea în sistemul medical.

„Cu ajutorul acestei burse am putut face presă ca la carte. Am avut timpul, banii și suportul editorial pentru a pune cap la cap rotițele mecanismului corupției, așa cum nu prea le poate arăta presa de zi cu zi. Ca bonus, mi-am făcut prieteni printre jurnaliștii faini din regiune. Iar această rețea este poate cea mai importantă moștenire a programului pentru viitorul jurnalismului din Balcani”, a declarat Vlad Odobescu.

Jurnaliștii selectați de un comitet independent vor primi și anul acesta burse de câte 2.000 de euro și fonduri pentru cercetare și deplasări în valoare de până la 2.000 de euro. Totodată, ei vor putea participa la seminarii de dezvoltare profesională și vor beneficia de îndrumare editorială în procesul de redactare a materialelor. Cele zece articole vor fi publicate în presa regională și internațională, atât în limba engleză, cât și în limba maternă a fiecărui jurnalist selectat. Ulterior, juriul va desemna cele trei articole câștigătoare ale competiției, iar autorii acestora vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro.

balkan

Programul Bursa pentru Excelență în Jurnalism are menirea de a sprijini jurnalismul investigativ de calitate în domenii de interes regional și european și de a contribui la colaborarea între jurnaliștii din regiune. Programul este sprijinit de Fundația ERSTE și de Open Society Foundations, în colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.