Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Junior Achievement şi AXA Asigurări lansează un program educaţional privind riscul financiar

1

Atunci când nivelul datoriilor personale este la cote maxime, obţinerea un împrumut pentru continuarea studiilor, pentru cumpărarea unei locuinţe sau pentru începerea unei afaceri este foarte dificilă, iar luarea unor decizii financiare sănătoase şi managementul riscului devin cu atât mai importante. În condiţiile în care noua generaţie se confruntă cu o lume mult mai complexă şi în continuă schimbare, trebuie să oferim tinerilor instrumentele necesare pentru o mai bună înţelegere a riscurilor care îi înconjoară.

În perioada 2 aprilie – 15 mai 2012, AXA Asigurări şi Junior Achievement România introduc o nouă iniţiativă de educare a elevilor in privința riscului financiar: “Asigură-ţi succesul”. Acest program face parte din initiațiva globală a Grupului AXA, în cadrul căreia mai mult de 90 de voluntari AXA vor lucra cu elevi din România, Irlanda, Japonia, Filipine şi Portugalia pentru a-i învăţa despre modalitățile prin care pot obține stabilitatea financiară şi se pot proteja împotriva evenimentelor imprevizibile ale vieţii.

“Suntem încântaţi să fim parte a acestei iniţiative, dovadă a angajamentului responsabil pentru educaţia privind riscul financiar. În calitate de companie a cărei activitate este aceea de a proteja oamenii pe termen lung, AXA are responsabilitatea de a-şi folosi abilităţile şi resursele pentru a construi o societate mai puternică şi mai sigură. În parteneriat cu Junior Achievement, voluntarii AXA vor avea un rol vital în a-i ajuta pe tineri să înfrunte viitoarele riscuri financiare” a declarat Violeta Ciurel, Preşedinte şi CEO al AXA Asigurări.

Programul Asigură-ţi Succesul ajută tinerii cu vârste între 12 şi 18 ani să înţeleagă riscurile deciziilor financiare. Prin diferite activităţi şi instrumente interactive, prin discuţii cu voluntarii AXA, elevii vor învăţa cum să alcătuiască un buget, să planifice şi să economisească şi, totodată, cum să anticipeze consecinţele financiare ale riscurilor pe care le vor înfrunta de-a lungul vieţii. Pentru a-i ajuta să ia viitoare astfel de decizii în mod informat, voluntarii AXA le vor explica elevilor avantajele de a-şi proteja bunurile şi îi vor ajuta să înțeleagă conceptul de asigurare.

„Este o premieră: un program creat în România devine program internaţional. El va fi implementat anul acesta în (România, Irlanda, Japonia, Filipine şi Portugalia) datorită susţinerii financiare din partea companiei AXA. Este important faptul că AXA România vine în acest program nu numai cu sprijin financiar, ci şi cu resurse umane pentru consultanţă voluntară. Astfel tinerii vor învăţa mai repede şi conectat la problemele vieţii de dincolo de băncile şcolii, despre concepte şi instrumente atât de necesare în viaţa de zi cu zi” a explicat Ştefania E. Popp, CEO Junior Achievement România.

Programul s-a lansat pe 2 aprilie, în prima zi din săptămâna „Şcoala Altfel”, la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti printr-o activitate la clasă susţinută de doamna Violeta Ciurel, Preşedinte şi CEO al AXA Asigurări. Programul Asigură-ţi succesul combină experienţa internaţională în dezvoltarea programelor learning by doing cu poziţia puternică a Grupului AXA în managementul riscului. Scopul comun este acela de a oferi o experienţă practică şi o pregătire mai bună pentru provocările economiei moderne.

Despre AXA
Grupul AXA este lider mondial în industria serviciilor de protecţie financiară, având peste 163 000 de angajaţi şi 101 de milioane de clienţi în 58 de ţări. Brandul AXA a fost creat în 1985 în Franţa ca rezultat al fuziunii companiilor Mutuelles Unies şi Drouot în 1982. Pe parcursul anilor, AXA şi-a extins operaţiunile în America de Nord în 1991 şi în Asia începând cu anul 1995. La finalul anului 2011, veniturile (conform IFRS) au însumat 86,1 miliarde de euro, iar valoarea veniturilor din activitatea de bază a fost de 3,9 miliarde euro. Valoarea activelor gestionate de AXA este de 1,079 miliarde Euro. Acţiunile AXA sunt listate în compartimentul A din cadrul Euronext Paris la simbolul CS (ISN FR 0000120628 – Bloomberg : CS FP – Reuters : AXAF.PA). Acţiunile AXA din Statele Unite ale Americii sunt de asemenea listate în platforma OTC QX la simbolul AXAHY. Grupul este inclus în cadrul indicilor internaţionali SRI, cum ar fi Indexul de
Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) şi FTSE4GOOD.

Sloganul “Redefinim / Standardele” reprezintă aspirația companiei de a dezvolta relații bazate pe responsabilitate și încredere, demonstrând deja potențialul de a deveni cea mai de încredere companie de asigurări la nivel mondial. La sfârșitul anului 2011, în urma clasamentului Global Brands făcut de agenția Interbrand, AXA a fost clasată primul brand de asigurări.

În România, Grupul AXA este prezent prin AXA Life Insurance de la sfârşitul anului trecut, oferind clienţilor săi asigurări de viaţă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, incluzând programe de asigurări cu componentă de economisire şi protecţie, programe de asigurări pentru pensie, precum şi asigurări de sănătate. Ambiția AXA Life Insurance România este aceea de a schimba vorbele cu fapte şi promisiunile cu dovezi. Mai multe informaţii puteti afla pe: www.axa-asigurari.ro

Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip learning by doing sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de instituții de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu instituţiile de învăţământ şi sunt susţinute financiar de către comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesaţi www.jaromania.org.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro