Junior Achievement (JA) România susţine educaţia antrepenorială green într-un proiect European

1

5 țări Bulgaria, Grecia, Letonia, Norvegia și România – vor implementa pentru o perioadă de 2 ani proiectul internațional “GREENT” (green+ entrepreneurship – “Blended learning design methodology for education in green entrepreneurship at secondary schools”).

Greent facebook post

Lansat în noiembrie 2015, GREENT este un proiect de educaţie antreprenorială, finanțat de Uniunea Europeană – programul Erasmus+, prin care se urmăreşte dezvoltarea şi pilotarea conţinutului unei programe educaţionale de antreprenoriat verde, utilizându-se modele de învăţare mixtă şi platforme de e-learning cu un conţinut specific educaţiei antreprenoriale verzi.

Scopul proiectului este de a reduce discrepanţa din sistemul educaţional dintre nevoia de competenţe şi lipsa de conţinut educaţional adecvat dezvoltării unor competenţe “green”, prin intermediul unor traininguri în domeniul antreprenoriatului “green” destinate profesorilor, utilizând modele de învăţare mixtă (blended learning).

GREENT uneşte eforturile celor 5 organizaţii JA, active în domeniul educaţiei antreprenoriale, ce vor implica în perioada 2015 – 2017 peste 500 de elevi şi 25 de profesori de liceu.

Principalele activităţi din cadrul proiectului au în vedere realizarea unei cercetări teoretice de referință privind programele și metodologiile de predare, existența platformelor pentru educația antreprenorială “green” din țările participante, dezvoltarea curriculumului, a metodologiei și a unor planuri de lecții privind antreprenoriatul verde, colaborarea cu profesorii pentru dezvoltarea lecțiilor de antreprenoriat verde și implementarea lor la clasă.

“Având experiența implementării altor proiecte de educaţie ecologică la liceu, dar şi contextul actual, acela al orientării către principiile unei gândiri durabile, am considerat că este momentul ideal pentru a demara un nou proiect privind educaţia antreprenorială verde, mai cu seamă dacă avem în vedere şi numărul mic de ore alocat disciplinei de antreprenoriat din licee şi conţinutul insuficient al materialelor destinate studiului acestei discipline. Am hotărât să dezvoltăm, alături de partenerii noştri şi de profesorii care vor fi implicaţi în proiect, o programă de educaţie antreprenorială “green” ce va veni in completarea Programei şcolare pentru Educaţie Antreprenorială. Avem încredere că profesorii şi elevii vor fi entuziasmaţi şi interesaţi, mai ales că vor avea oportunitatea de a face parte din echipa de proiect care va elabora conţinutul materialelor ce se vor testa în licee din 5 ţări din Europa, membre JA.” – a declarat Alice Duțu, program manager JA România.

În cadrul proiectului vor avea loc evenimente de tipul “innovation camp” pe teme de antreprenoriat – “I think green”-, care vor fi organizate în fiecare țară parteneră, iar etapa de închidere a proiectului va fi marcată prin organizarea unei conferințe internaționale “I teach green”, la care vor participa profesori din România, Bulgaria, Grecia, Letonia și Norvegia.

Despre JA România
JA România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială și financiară, de etică și responsabilitate socială, de sănătate și viață activă. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate gratuit de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și datorită susținerii financiare din partea comunității de afaceri.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.