Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank continuă să susțină educația financiară prin activități la clasă pentru elevii de școală generală și liceu

0
  • JA România și Raiffeisen Bank continuă programul de educație financiară în școli și licee.

  • Peste 5.500 de elevi de școală primară și 2.000 de liceeni beneficiază în acest an de activități learning by doing care susțin dezvoltarea unui comportament financiar chibzuit.

JA România și Raiffeisen Bank continuă programul de educație financiară în școli și licee, oferindu-le elevilor o experiență completă de învățare prin: kit-uri educaționale gratuite și conținut de tipul learning by doing, pentru elevii din clasele 0-IV, și metode blended learning, care susțin învățarea în ritm propriu, prin instrumente clasice și resurse digitale, pentru elevii de liceu.

Peste 5.500 de elevi din clasele 0-IV din 24 de localități participă la activitățile din Clubul copiilor harnici, isteți și chibzuiți, prin intermediul cărora își dezvoltă abilitățile pentru viață și descoperă, learning by doing, importanța gestionării responsabile a resurselor financiare și modul în care aceasta influențează calitatea vieții în familie, în comunitate sau în orașul în care locuiesc.

Clubul copiilor harnici, isteți și chibzuiți include cinci module educaționale, dezvoltate secvențial pentru a asigura o experiență educațională complexă, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a.

Este un program care face referire la viața reală. Pe parcursul orelor, chiar și în activitățile în care discutăm preponderent despre bani, concluzia este că rostul lor este de a aduce bunăstarea familiei și a comunității.“ – profesor pentru învățământul primar, Oradea

Tot în acest an școlar, 2.000 de elevi din 55 de licee învață noțiuni de bază despre alcătuirea bugetului personal, economisire și investiții, în cadrul modulului blended learning ABCdar bancar. Elevii și profesorii au la dispoziție kit-ul educațional clasic și resurse digitale dezvoltate prin intermediul platformei internaționale de e-learning JA Inspire – exerciții interactive, teste, video-uri –, care facilitează extinderea învățării și aprofundarea cunoștințelor și dincolo de orele de curs.

Învăț cum să îmi organizez bugetul și că este important să economisesc. Ideea unui curs digital este foarte bună și mi se pare foarte interesant să învăț așa.“ – licean, București

Modulele se desfășoară pe toată durata anului școlar, astfel încât elevii să poată înțelege pe deplin varietatea de subiecte, să realizeze conexiuni între concepte și să aibă suficiente ocazii de a aplica noțiunile învățate.

Din 2010, de la începutul parteneriatului dintre JA România și Raiffeisen Bank, peste 70.000 de elevi au beneficiat de educație financiară la școală, activitățile fiind derulate de profesori și voluntari ai băncii.

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing” și „project based” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement celebrează 100 de ani de existență.

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienţilor: persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Banca are o reţea de peste 400 de agenţii în toată ţara, care deservesc aproximativ 2 milioane clienţi persoane fizice, 92.000 de IMM-uri și 5.700 de corporaţii. Raiffeisen Bank susţine anual programe și proiecte de responsabilitate socială corporativă, care îmbunătăţesc calitatea vieţii în comunităţile în care este prezentă. În cei 21 de ani de prezenţă pe piaţa românească, Raiffeisen Bank a investit peste 20 de milioane de euro în proiecte culturale, educative și comunitare. Rezultatele obţinute și planurile pentru viitor sunt prezentate în Raportul de Sustenabilitate, disponibil pe site-ul companiei: https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/responsabilitate-corporativa/rapoarte-anuale-csr/.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.