Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

iziBAC lansează o comunitate de învățare

0
  • Compania educațională iziBAC lansează o comunitate de învățare pe Discord
  • Cu și pentru adolescenți – Comunitatea este moderată de adolescenți și utilizează un sistem meritocratic prin care orice licean dedicat poate ajunge în echipa de administrare
  • În comunitate se organizează sesiuni live de învățare, webinarii exclusive, există mentori și sprijin în procesul de învățare, dar există și canale de relaxare, unde elevii fac schimb de memeuri și organizează seri de gaming.
  • iziComunitatea complementează resursele deja existente în iziBAC pe aceleași două concepte fundamentale – educație prin joacă și educație nonformală care completează informația predată la școală.

Compania educațională iziBAC, ce oferă o alternativă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat printr-o experiență digitală de tip joc mobil, a pus bazele unei comunități de învățare

Utilizând platforma Discord comunitatea a fost extrem de bine primită de elevii de liceu din România, deoarece propune o formă unică de organizare – o comunitate meritocratică în care orice elev care dovedește buna stăpânire a unui domeniu și abilități pedagogice poate deveni mentor în procesul educațional sau parte din echipa de administrare.

“Mereu am vrut sa facem o schimbare, ceva care sa aibă un efect direct asupra elevilor din întreaga țară. iziBAC a adus acest vis la realitate. Iar prin intermediul iziComunitate am creat un mediu sigur unde elevii să își descopere pasiunile, experimenteze împreună și sa se sprijine reciproc.” – declară în nume colectiv echipa iziComunitate (Costi, Cosmin, Marius, Cerasela, Selena, Raluca).

Comunitatea organizează periodic sesiuni de învățare la diverse materii, întreține o bază de resurse educaționale, și cei mai implicați membrii acționează ca ajutoare sau mentori în procesul de învățare.

“Cu iziComunitate ne-am dorit să umplem un gol de interacțiune socială pe care adolescenții îl resimțeau de când pandemia ne-a forțat la distanțare fizică. Tooluri precum platforma Discord sunt ideale pentru asemenea interacțiuni, deoarece sunt familiare elevilor și permit auto-organizarea și dezvoltarea unui sistem de educație de la egal la egal, în care elevii se ajută între ei pentru a învăța pentru examenele școlare și în special pentru pregatirea la Bac. Felul în care am gândit sistemul de progres în ranguri educaționale ajută chiar mai mult elevii, deoarece îi învață valoarea de a-ți ajuta aproapele și responsabilitatea unei conduite sociale, în care contribuția în comunitate este răsplătită prin status și beneficii. iziComunitatea este o extindere naturala pe care vrem sa o facem în direcția stimulării colaborării între elevi, alături de modurile de joc multiplayer pe care le pregătim în iziBAC.” – declară Raluca Stratulat, fondatoare iziBAC.

Pe lângă materiile tradiționale pentru BAC, comunitatea are secțiuni dedicate educației nonformale, oglindind aceeași abordare ca aplicația iziBAC. Factorul distracție și relaxare nu este omis, existând o secțiune de memeuri și organizându-se periodic seri de jocuri

“Suntem foarte mândri de echipa de voluntari iziBAC care s-au organizat pentru moderare și pentru călăuzire în procesul de studiu și mai ales de echipa fondatoare a comunității, formată din Cosmin, Selena, Costi, Marius, Cerasela și Raluca, adolescenți care cred în viziunea iziBAC și îi reprezintă valorile – tineri capabili, independenți, vizionari, fluenți în utilizarea tehnologiei în procesul educațional. Această comunitate este o extensie a ecosistemului iziBAC, care îi așteaptă cu o nouă versiune, vast îmbunătățită ca experiență de învățare. Credem mult în descentralizarea și digitalizarea educației ca formă de complementare a procesului educațional tradițional și de aceea, planurile noastre pentru această comunitate sunt extrem de ambițioase. Pe viitor explorăm o integrare tehnică între iziBAC și această comunitate și ne propunem construirea unei economii a cunoașterii, în care să angrenăm profesori, mentori și elevi într-un context digital, dinamic și meritocratic.” – adaugă Adrian Stratulat, COO iziBAC.

Despre iziBAC

Compania iziBAC Educațional SRL, înființată în 2017, a investit prin bootstrapping peste 250.000 de euro în dezvoltarea produsului său și a reușit să atingă 55.000 descărcări și peste 7000 de utilizatori activi lunar. Prin încheierea cu succes a unei runde de finanțare în decembrie 2020, evaluarea sa post-money a depășit 2 milioane USD.

Produsul iziBAC este o aplicație mobilă cross-platform (Android și IOS) care utilizează cadrul de gamificare Octalysis și concepte de psihopedagogie pentru a induce o experiență de învățare optimă, fără anxietate sau percepția efortului intelectual. Conținutul educațional oferit de profesorii parteneri este adaptat sub forma unui quiz ce utilizează avantajele micro-learning și sub formă de lecții video și audio dinamice și captivante. Natura inovativă a proiectului și potențialul de impact social i-au atras de-a lungul timpului o suită de premii, precum Locul 2 pe Europa în cadrul Global Edtech Awards 2020, Microsoft X Award, nominalizarea drept cea mai inovativă soluție digitală din România la World Summit Awards 2020, premii la secțiunea Educație din cadrul prestigioasei Gale a Societății Civile, dar mai ales recunoașterea Comisiei Europene pentru inovație, prin Sigiliul de Excelentă.

Dincolo de pregătirea pentru Bacalaureat, iziBAC mai oferă și cursuri de educație nonformală ce acoperă goluri din curricula oficială privind pregătirea adolescenților pentru lumea reală, cursuri precum educație financiară, antreprenorială, civică etc. Acestea sunt realizate în parteneriat cu entități de renume la nivel național, precum Entrepreneurship Academy, Școala de Valori etc.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.