Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istorie de 4.000 de ani la Mehedinţi

1

Faptul că teritoriul României a fost cel mai probabil vatra civilizaţiei europene moderne nu mai este un secret pentru cei mai mulţi oameni. Este însă adevărat că sunt mai multe opinii diferite despre acest subiect în comunitatea specialiştilor de istorie veche a Europei. Totuşi, există şi dovezi interesante despre civilizaţia străveche de pe teritoriul românesc actual. Cultura Dudeşti şi Cultura Cucuteni sunt doar două exemple.  

Săptămâna trecută, în situl arheologic de la Schela Cladovei (lângă Drobeta Turnu Severin) o echipă internaţională a găsit urme din mezolitic, precizează articolul din Gazeta de Sud. 

„Specialiştii în istorie de la Universitatea Edinburgh şi de la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“ din Bucureşti au descoperit săptămâna trecută în situl arheologic de la Schela Cladovei, situat la ieşirea din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe Calea Timişoarei, urme din perioada mezoliticului timpuriu. Specialiştii din echipa care realizează săpături la Schela Cladovei au spus că obiectele identificate sunt vestigii-unicat, fiind vorba despre rămăşiţele unui atelier în care se unelteau podoabe din malahit.”

„Primele săpături în situl arheologic de la Schela Cladovei au fost efectuate în anul 1960. Au fost descoperite, de-a lungul timpului, peste 65 de morminte datând din perioada 7300 – 6300 î.d.H. O descoperire senzaţională a fost cea a unui Homo Sapiens, având o vechime de 8.000 de ani.” Articolul complet este în ziarul regional Gazeta de Sud.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.