Istorie de 4.000 de ani la Mehedinţi

1

Faptul că teritoriul României a fost cel mai probabil vatra civilizaţiei europene moderne nu mai este un secret pentru cei mai mulţi oameni. Este însă adevărat că sunt mai multe opinii diferite despre acest subiect în comunitatea specialiştilor de istorie veche a Europei. Totuşi, există şi dovezi interesante despre civilizaţia străveche de pe teritoriul românesc actual. Cultura Dudeşti şi Cultura Cucuteni sunt doar două exemple.  

Săptămâna trecută, în situl arheologic de la Schela Cladovei (lângă Drobeta Turnu Severin) o echipă internaţională a găsit urme din mezolitic, precizează articolul din Gazeta de Sud. 

„Specialiştii în istorie de la Universitatea Edinburgh şi de la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“ din Bucureşti au descoperit săptămâna trecută în situl arheologic de la Schela Cladovei, situat la ieşirea din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe Calea Timişoarei, urme din perioada mezoliticului timpuriu. Specialiştii din echipa care realizează săpături la Schela Cladovei au spus că obiectele identificate sunt vestigii-unicat, fiind vorba despre rămăşiţele unui atelier în care se unelteau podoabe din malahit.”

„Primele săpături în situl arheologic de la Schela Cladovei au fost efectuate în anul 1960. Au fost descoperite, de-a lungul timpului, peste 65 de morminte datând din perioada 7300 – 6300 î.d.H. O descoperire senzaţională a fost cea a unui Homo Sapiens, având o vechime de 8.000 de ani.” Articolul complet este în ziarul regional Gazeta de Sud.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează