Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IPIFF- Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți și-a desemnat câștigătorii

0

Duminică, 11 aprilie, ora 18:00, Teatrul Odeon a fost gazda decernării premiilor IPIFF15. Evenimentul s-a derulat fără public și a fost transmis pe paginile de Facebook CINECLIC și IPIFF via cineclic.ro. În cele patru zile de festival, filmele de pe platforma CINECLIC au atras spectatori din 62 de țări.

Juriul care a decis spre cine se îndreaptă trofeele din acest an a fost format din Manuela Cernat, critic de film și profesor universitar, Anamaria Antoci, producător de film și Constantin Cotimanis, actor. La fiecare categorie de nominalizări, pe lângă filmul căruia i s-a acordat trofeul a existat și o mențiune specială.

Lista premiaților arată astfel:

Cel mai bun producător independent al unui film documentar: The Creativity Delusion – regia Alex Lungu (Productie Alex Lungu)

Mențiune: Waiting takes time – regia Valentin Anghel (Productie SND srl)

Cel mai bun producător independent al unui film studențesc: Hippopotamus Hunt (Vânătoarea de hipopotami) – regia Germain Kanda (Productie Germain Kanda)

Mențiune: Flight plan (Planul de zbor) – regia Gabriel Durlan (Productie Gabriel Durlan)

Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj: Zimnicea – regia Bogdan Naumovici (Productie Laura Baron)

Mențiune: Strawberry Espresso – regia Diana Iacomir (Productie Vislandia)

Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj internațional: Traslasierra – regia Raquel Kurpershoek (Olanda) (Productie Raquel Kurpershoek)

Mențiune: Pipo and Blind Love – regia Hugo Le Gourrierec (Franța) (Productie Igal Kohen)

Cel mai bun producător independent al unui film artistic de lungmetraj: 30 years and 15 minutes (30 de ani și 15 minute) – regia Ștefan Mandachi (Productie Stefan Mandachi)

Mențiune: The Astronaut of God ( Astronautul Lui Dumnezeu ) – regia Octavian Repede (Productie Octavian Repede)

Acestora li s-a adăugat premiul special al directorului festivalului acordat Dumitranei Teodora Lupu pentru filmul Mezzo Forte, regizat de Eugen Dediu.

IPIFF este organizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) și are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte. Directorul festivalului în acest an este regizorul Toma Enache, câștigătorul trofeului IPIFF2019 pentru Cel mai bun film artistic de lungmetraj.

Parteneri: cineclic.ro, Cinema Muzeul Țăranului Român, Teatrul Odeon.

Parteneri media: Radio România Cultural, Cărturești, Zile și nopți, Cinemap, 4arte, munteanurecomandă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.