Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IoT4Girls: curs gratuit de programare Internet of Things pentru fete de liceu și sponsorizat prin Google RISE Awards

0

În perioada 5-9 august, asociațiile Tech Lounge și Girls Who Code – Romania organizează cea de-a doua ediție a workshopului IoT4Girls, un curs gratuit adresat fetelor de liceu. Acestea vor avea ocazia să cunoască tehnologiile Internet of Things și să programeze plăcuțe Arduino folosind diferiţi senzori și LED-uri. Întregul workshop se va desfășura într-o atmosferă de vacanță, mai precis în stațiunea Eforie Nord.

1
IoT4Girls este singurul program românesc sponsorizat prin Google RISE Awards 2015. Programul este destinat fetelor de liceu și participarea este gratuită, în urma unei selecţii. Nu sunt necesare cunoştinţe prealabile de programare, iar cazarea și cele 3 mese pe zi sunt asigurate de către organizatori.

IoT4Girls este un program inedit al cărui scop este de a obişnui fetele de liceu cu tehnologiile Internet of Things. Trainerii vor fi atât studenți de la facultăți cu profil informatic, pasionați de robotică și Internet of Things, cât și 2 dintre cele mai bune absolvente ale primei ediţii IoT4Girls.

Internet of Things sau Internetul Tuturor Lucrurilor, numit și Internetul a Orice, este un concept care definește o lume în care toate obiectele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate între ele cu ajutorul Internetului. La IoT4Girls fetele de liceu vor învăța să programeze plăcuțe Arduino, senzori și LED-uri care vor fi conectate și controlate prin Internet.
Participarea este gratuită, nu sunt necesare cunoştinţe prealabile, iar înscrierile la selecție se fac online până pe data de 17 iulie (inclusiv), la această adresă: http://bit.ly/IoT4Girls_august.

TECH LOUNGE (http://tech-lounge.ro/) este locul de întâlnire în care studenți din ICT și inginerie, tineri interesaţi de business, dezvoltatori, designeri și antreprenori schimbă gânduri și schimbă câte un colț de lume. Tech Lounge oferă oportunități pentru tinerii dezvoltatori și antreprenori din ICT și sprijin pentru startup-uri. Actualmente Tech Lounge organizează programul Innovation Labs, cuprinzând competiții, ateliere și evenimente publice pentru tinere echipe de startup.

GIRLS WHO CODE – ROMANIA (http://girlswhocode.ro) este o comunitate înfiinţată în februarie 2014 din pură pasiune pentru programare, de către Monica Muntean, Silvia Stegaru și Andreea Vișănoiu, coding aficionados. Girls Who Code – Romania oferă susținere femeilor care doresc să învețe programare și oportunități de dezvoltare programatoarelor avansate, sprijinindu-le în alegerea unei cariere în domeniul informaticii. Mai multe informații despre Girls Who Code – Romania sunt disponibile pe pagina https://www.facebook.com/GirlsWhoCodeRO.

Ești pasionată de programare și vrei să rămâi la curent cu evenimentele noastre viitoare? Alătură-te celor 1800+ fete din comunitatea Girls Who Code – Romania:
https://www.facebook.com/groups/girlswhocode.romania/.

Ești elevă de liceu și vrei să înveți programare? Vino pe grupul Girls Who Code – Romania: High School Edition:
https://www.facebook.com/groups/girlswhocoderomaniaHSE/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.