IoT4Girls: curs gratuit de programare Internet of Things pentru fete de liceu și sponsorizat prin Google RISE Awards

0

În perioada 5-9 august, asociațiile Tech Lounge și Girls Who Code – Romania organizează cea de-a doua ediție a workshopului IoT4Girls, un curs gratuit adresat fetelor de liceu. Acestea vor avea ocazia să cunoască tehnologiile Internet of Things și să programeze plăcuțe Arduino folosind diferiţi senzori și LED-uri. Întregul workshop se va desfășura într-o atmosferă de vacanță, mai precis în stațiunea Eforie Nord.

1
IoT4Girls este singurul program românesc sponsorizat prin Google RISE Awards 2015. Programul este destinat fetelor de liceu și participarea este gratuită, în urma unei selecţii. Nu sunt necesare cunoştinţe prealabile de programare, iar cazarea și cele 3 mese pe zi sunt asigurate de către organizatori.

IoT4Girls este un program inedit al cărui scop este de a obişnui fetele de liceu cu tehnologiile Internet of Things. Trainerii vor fi atât studenți de la facultăți cu profil informatic, pasionați de robotică și Internet of Things, cât și 2 dintre cele mai bune absolvente ale primei ediţii IoT4Girls.

Internet of Things sau Internetul Tuturor Lucrurilor, numit și Internetul a Orice, este un concept care definește o lume în care toate obiectele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate între ele cu ajutorul Internetului. La IoT4Girls fetele de liceu vor învăța să programeze plăcuțe Arduino, senzori și LED-uri care vor fi conectate și controlate prin Internet.
Participarea este gratuită, nu sunt necesare cunoştinţe prealabile, iar înscrierile la selecție se fac online până pe data de 17 iulie (inclusiv), la această adresă: http://bit.ly/IoT4Girls_august.

TECH LOUNGE (http://tech-lounge.ro/) este locul de întâlnire în care studenți din ICT și inginerie, tineri interesaţi de business, dezvoltatori, designeri și antreprenori schimbă gânduri și schimbă câte un colț de lume. Tech Lounge oferă oportunități pentru tinerii dezvoltatori și antreprenori din ICT și sprijin pentru startup-uri. Actualmente Tech Lounge organizează programul Innovation Labs, cuprinzând competiții, ateliere și evenimente publice pentru tinere echipe de startup.

GIRLS WHO CODE – ROMANIA (http://girlswhocode.ro) este o comunitate înfiinţată în februarie 2014 din pură pasiune pentru programare, de către Monica Muntean, Silvia Stegaru și Andreea Vișănoiu, coding aficionados. Girls Who Code – Romania oferă susținere femeilor care doresc să învețe programare și oportunități de dezvoltare programatoarelor avansate, sprijinindu-le în alegerea unei cariere în domeniul informaticii. Mai multe informații despre Girls Who Code – Romania sunt disponibile pe pagina https://www.facebook.com/GirlsWhoCodeRO.

Ești pasionată de programare și vrei să rămâi la curent cu evenimentele noastre viitoare? Alătură-te celor 1800+ fete din comunitatea Girls Who Code – Romania:
https://www.facebook.com/groups/girlswhocode.romania/.

Ești elevă de liceu și vrei să înveți programare? Vino pe grupul Girls Who Code – Romania: High School Edition:
https://www.facebook.com/groups/girlswhocoderomaniaHSE/

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează