Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ioan Holender, distins cu “Premiul pentru Merite Deosebite aduse la Promovarea Valorilor Patrimoniului Cultural al României”

0

Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internațional “George Enescu” a primit distincția luni seară, în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Anuale Aspen Leadership Awards, organizate de Aspen Institute România. Ceremonia de decernare a avut loc la sediul Băncii Naționale a României în prezența a numeroase personalități. 

“Acest premiu este, în primul rând, al publicului”, a declarat Ioan Holender. “Publicul a făcut ca Festivalul George Enescu să crească și să devină evenimentul internațional care este astăzi. Premiul arată totodată și cât de importante sunt cultura și arta pentru români, valori cu ecou profund pe termen lung, ca peste tot în lume.”

Ioan Holender credit foto Aspen Insitute RomaniaIoan Holender este Directorul Artistic al Festivalului Internațional “George Enescu” din anul 2003. A fost cel mai longeviv director al Openei de Stat din Viena și este membru de onoare al acesteia și al Vienna Volksoper. A primit Medalia de Aur “Franz Schalk” din partea Orchestrei Filarmonicii din Viena, precum și titlul de cetățean de onoare al Timișoarei. Holender este, de asemenea, consilier al prestigioasei Metropolitan Opera din New York și lector al Universitatii din Viena.

Festivalul Internațional “George Enescu” se desfășoară o dată la doi ani, este cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România și singurul care generează știri pozitive despre România în presa internațională.

Ediția din 2013 a adus la București și în alte 9 orașe din țară, în peste 150 de concerte și de evenimente, cele mai renumite orchestre din lume, precum și artiști aflați în top 50 cei mai buni ai momentului la nivel mondial. Actorul John Malkovich și-a încheiat turneul internațional cu montarea “Confesiunile unui ucigaș în serie” chiar pe scena Ateneului Român.

În premieră în istoria Festivalului, tehnologia a fost unul dintre punctele-cheie ale ediției din 2013: Festivalul a oferit proiecții live HD ale concertelor în sala de cinema, în parteneriat cu Grand Cinema Digiplex  și un nou site, cu o aplicație creată special pentru Smartphone, precum și transmisii live ale concertelor în România și în străinătate. Au fost depășite recorduri în materie de vânzare de bilete  – 20.000 de bilete individuale au fost vândute și rezervate în numai două ore de la punerea în vânzare –, de public – 120.000 de oameni – și de trafic pe site-ul Festivalului – peste 600.000 de vizite.

Printre laureații Galei Aspen Leadership Awards s-au mai numărat: AnaMaria Brânză, Craig Kennedy, Larisa Tudor, Ionuț Budișteanu.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.