Invitatie United Way pentru finantarea proiectelor in anul 2013

1

Organizatiile neguvernamentale pot trimite scrisori de intentie pana vineri, 25 noiembrie 2011

United Way Romania invita organizatiile neguvernamentale sa depuna scrisori de intentie pentru a obtine finantarea proiectelor  pe parcursul anului 2013.

United Way este prin excelenta un donator local, care sprijina organizatiile neguvernamentale sa ofere servicii de calitate catre cele mai vulnerabile si dezavantajate grupuri din comunitate. Fondurile United Way provin din sponsorizari de la companii, din donatii salariale ale angajatilor acelor companii si din alte contributii individuale.

Pentru calificare sunt eligibile organizatii neguvernamentale cu vechime de minim un an la data depunerii aplicatiei, ofertante de servicii sociale si/sau educationale acreditate si care au administrat un buget de minim 20.000 ron anual.

Anul acesta, United Way acorda prioritate proiectelor care aduc schimbari in urmatoarele domenii:

–          facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar

–          angajarea in munca a tinerilor si adultilor care reprezinta cazuri sociale

–          imbunatatirea calitatii vietii si ingrijirii pentru persoanele varstnice

–          imbunatatirea starii de sanatate sau cresterea accesului la servicii medicale

–          responsabilizarea sociala a membrilor comunitatii, inclusiv a beneficiarilor si a altor actori locali

Proiectele trebuie sa acopere Bucurestiul si zona imediat limitrofa, Cluj-Napoca si/sau Timisoara. De asemenea, trebuie sa ofere servicii sociale directe si sa implice membrii comunitatii in rezolvarea problemelor locale.

 

 

Bugetul maxim pentru proiectele din Bucuresti este de 75.000 ron, iar pentru Cluj – Napoca si Timisoara de 40.000 ron.

 

Incepand cu aceasta perioada, United Way va finanta si ,,proiecte speciale” , care deservesc un numar foarte mare de beneficiari si se adreseaza unei cauze sociale care afecteaza intreaga comunitate. Pentru aceste proiecte, durata de desfasurare poate fi pana la 2 ani iar bugetul poate depasi suma maxima acordata pana acum (75.000 ron pentru proiecte din Bucuresti, respectiv 40.000 ron pentru Cluj si Timisoara).

Termenul limita de trimitere a scrisorilor de intentie este 25 noiembrie 2011, iar perioada de finantare este 1 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2013.

In luna decembrie 2011, United Way va anunta ONG-urile ale caror scrisori de intentie au fost aprobate. Doar aceste organizatii vor fi invitate sa depuna proiecte ce pot fi finantate.

Mai multe detalii despre procesul de selectie gasiti pe site-ul organizatiei

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: 7 - 14 Noiembrie: Stiri despre responsabilitate, de pe site-uri adunate | CSRmedia | Stiri despre responsabilitatea sociala

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.