Invitatie United Way pentru finantarea proiectelor in anul 2013

1

Organizatiile neguvernamentale pot trimite scrisori de intentie pana vineri, 25 noiembrie 2011

United Way Romania invita organizatiile neguvernamentale sa depuna scrisori de intentie pentru a obtine finantarea proiectelor  pe parcursul anului 2013.

United Way este prin excelenta un donator local, care sprijina organizatiile neguvernamentale sa ofere servicii de calitate catre cele mai vulnerabile si dezavantajate grupuri din comunitate. Fondurile United Way provin din sponsorizari de la companii, din donatii salariale ale angajatilor acelor companii si din alte contributii individuale.

Pentru calificare sunt eligibile organizatii neguvernamentale cu vechime de minim un an la data depunerii aplicatiei, ofertante de servicii sociale si/sau educationale acreditate si care au administrat un buget de minim 20.000 ron anual.

Anul acesta, United Way acorda prioritate proiectelor care aduc schimbari in urmatoarele domenii:

–          facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar

–          angajarea in munca a tinerilor si adultilor care reprezinta cazuri sociale

–          imbunatatirea calitatii vietii si ingrijirii pentru persoanele varstnice

–          imbunatatirea starii de sanatate sau cresterea accesului la servicii medicale

–          responsabilizarea sociala a membrilor comunitatii, inclusiv a beneficiarilor si a altor actori locali

Proiectele trebuie sa acopere Bucurestiul si zona imediat limitrofa, Cluj-Napoca si/sau Timisoara. De asemenea, trebuie sa ofere servicii sociale directe si sa implice membrii comunitatii in rezolvarea problemelor locale.

 

 

Bugetul maxim pentru proiectele din Bucuresti este de 75.000 ron, iar pentru Cluj – Napoca si Timisoara de 40.000 ron.

 

Incepand cu aceasta perioada, United Way va finanta si ,,proiecte speciale” , care deservesc un numar foarte mare de beneficiari si se adreseaza unei cauze sociale care afecteaza intreaga comunitate. Pentru aceste proiecte, durata de desfasurare poate fi pana la 2 ani iar bugetul poate depasi suma maxima acordata pana acum (75.000 ron pentru proiecte din Bucuresti, respectiv 40.000 ron pentru Cluj si Timisoara).

Termenul limita de trimitere a scrisorilor de intentie este 25 noiembrie 2011, iar perioada de finantare este 1 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2013.

In luna decembrie 2011, United Way va anunta ONG-urile ale caror scrisori de intentie au fost aprobate. Doar aceste organizatii vor fi invitate sa depuna proiecte ce pot fi finantate.

Mai multe detalii despre procesul de selectie gasiti pe site-ul organizatiei

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.