Invitație la workshop de fotografie cu Sorin Onișor și Village Life

0

Sorin Onișor și-a câștigat titlul de fotograf al satului românesc cutreierând țara în încercarea de a păstra vii, măcar pe peliculă, peisajele, oamenii, meșteșugurile și tradițiile specifice satelor românești. A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania și Banat, ultimii bocșari și peisajele idilice ale Bucovinei, Maramureșului sau ale zonei Buzăului.

Village-Life_SorinOnisor_var1

De cațiva ani, el împărtășește din secretele fotojurnalismului etnografic în cadrul unor ateliere de fotografie itinerante în mai multe zone rurale din România dar și în afara țării. Fotografiile realizate în această continuă „hoinăreală” au fost cuprinse în expoziții în țară și în străinătate și au fost de multe ori premiate.

Între 6-9 noiembrie Sorin Onișor invită pasionații de fotografie într-una dintre comunitățile Village Life, în Oltenia de sub munte (zona Horezu, Parcul Național Buila Vânturarița). Deși foarte bogată din punct de vedere natural și cultural, zona nu este foarte bine cunoscută de români si cu atât mai puțin de străini.

Workshop-ul de fotografie cu Sorin Onișor „Oltenia de sub munte” este, pe lângă o oportunitate de a vă îmbunătăți abilitățile de fotografie, și o ocazie de a explora pădurile și crestele Parcului National Buila Vânturarița, mânăstirile brâncovene, atelierele și târgul meșterilor olari de la Horezu, muzeul trovanților sau cheile Bistriței.

Comuna Costești, care vă găzdui workshopul, face parte din programul de turism rural responsabil al Village Life prin intermediul căruia zona a găzduit în ultimii doi ani turiști atât din România cât și din SUA, Germania sau Franța. Programul asociației Village Life se adresează unei categorii speciale de turiști care este în căutarea unei reconectări cu natura, cu valorile și cu stilul de viață simplu, caracteristice vieții la sat. Răspunsul la această cerere a turiștilor reprezintă în același timp o oportunitate de dezvoltare economică și socială a satelor implicate, atât prin sporirea veniturilor cât și prin interacțiunea cu culturi, mentalități și atitudini diferite.

Detalii și inscrieri la workshop-ul de fotografie „Oltenia de sub Munte”, din perioada 6-9 noiembrie se pot solicita la: sorin.onisor@gmail.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.