Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invitaţie în Ţara Haţegului, la prima ediţie a Festivalului Dinozaurilor

0

În perioada 24-26 iulie 2015, în Ţara Haţegului, pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor, va avea loc prima ediţie a Festivalului Dinozaurilor.

balaurul bondoc

zalmoxes robustus
Festivalul se înscrie în linia evenimentelor organizate şi până acum de Geoparc, cu accent pe latura artistică şi culturală. Pe lângă ateliere de creaţie destinate copiilor şi alte evenimente menite să promoveze dinozaurii pitici unici în lume care au trăit pe fosta Insulă a Haţegului în urmă cu 70 de milioane de ani, localnicii şi turiştii aflaţi în zonă au posibilitatea să participe la un concert de muzică folk şi la reprezentaţii de teatru.
Nicu Zotta, Dana Florian, Felicia Popescu şi Dan Manciulea se numără printre cei care au confirmat deja prezenţa în cadrul festivalului şi lansează invitaţia tuturor iubitorilor de muzică folk să participe la „O seară între prieteni”. Concertul va avea loc sâmbătă 25 iulie în satul Mălăieşti, comuna Sălaşu de Sus, iar scenografia spectacolului va fi asigurată de cadrul de poveste oferit de Cetatea Mălăieşti.

În comuna Baru, trupa de teatru „Anonimii Comedianţi”, formată din actori amatori din Bucureşti, îşi propune să ofere publicului un spectacol vesel şi relaxant, în ton cu o seară caldă de vară, intitulat „Umor… cu linguriţa”.

Participarea la ambele evenimente este gratuită.
Deşi aflat la prima ediţie, Festivalul îşi propune să devină unul de tradiţie care să se înscrie în rândul evenimentelor culturale de notorietate din judeţul Hunedoara, în scopul promovării culturii şi valorilor haţegane.
geoparc hateg

Festivalul este organizat în baza unui parteneriat între Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti cu Asociaţia Geomedia, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acţiune Locală, Asociaţia Femeilor din Sîntămăria Orlea, Asociaţia Drag de Haţeg şi cu sprijinul autorităţilor locale din zonă.
***********
Geoparcul Dinozaurilor este un parc natural ce cuprinde întreaga Țară a Hațegului și care protejază și valorifică natura și cultura acestui spațiu. Geoparcul a fost declarat arie protejată de interes național în 2004. Din anul 2005 geoparcul a fost acceptat în Rețeaua Europeană a Geoparcurilor și în Rețeaua Globală (sub egida UNESCO) a Geoparcurilor. Din anul 2007 are în interiorul său două zone denumite „Situl Strei-Hațeg” și „Culoarul Rusca Montană – Țarcu – Retezat”, ca situri NATURA 2000, în vederea conservării habitatelor naturale și a speciilor de plante și animale sălbatice de interes comunitar. Geoparcul are un statut special datorită gradului ridicat de locuire care implică o preocupare deosebită pentru dezvoltarea locală. Această arie protejată cuprinde elemente de interes geologic deosebit alături de elemente de interes biologic, arheologic, istoric și cultural. Factorul cheie care personalizează acest teritoriu este reprezentat de siturile cu resturi de fosile de dinozauri de vârstă Cretacic Superior. Dinozaurii pitici din Depresiunea Hațeg sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de fosile, cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Administrarea geoparcului este realizată de Universitatea din Bucureşti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.