Invitaţie în Ţara Haţegului, la prima ediţie a Festivalului Dinozaurilor

0

În perioada 24-26 iulie 2015, în Ţara Haţegului, pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor, va avea loc prima ediţie a Festivalului Dinozaurilor.

balaurul bondoc

zalmoxes robustus
Festivalul se înscrie în linia evenimentelor organizate şi până acum de Geoparc, cu accent pe latura artistică şi culturală. Pe lângă ateliere de creaţie destinate copiilor şi alte evenimente menite să promoveze dinozaurii pitici unici în lume care au trăit pe fosta Insulă a Haţegului în urmă cu 70 de milioane de ani, localnicii şi turiştii aflaţi în zonă au posibilitatea să participe la un concert de muzică folk şi la reprezentaţii de teatru.
Nicu Zotta, Dana Florian, Felicia Popescu şi Dan Manciulea se numără printre cei care au confirmat deja prezenţa în cadrul festivalului şi lansează invitaţia tuturor iubitorilor de muzică folk să participe la „O seară între prieteni”. Concertul va avea loc sâmbătă 25 iulie în satul Mălăieşti, comuna Sălaşu de Sus, iar scenografia spectacolului va fi asigurată de cadrul de poveste oferit de Cetatea Mălăieşti.

În comuna Baru, trupa de teatru „Anonimii Comedianţi”, formată din actori amatori din Bucureşti, îşi propune să ofere publicului un spectacol vesel şi relaxant, în ton cu o seară caldă de vară, intitulat „Umor… cu linguriţa”.

Participarea la ambele evenimente este gratuită.
Deşi aflat la prima ediţie, Festivalul îşi propune să devină unul de tradiţie care să se înscrie în rândul evenimentelor culturale de notorietate din judeţul Hunedoara, în scopul promovării culturii şi valorilor haţegane.
geoparc hateg

Festivalul este organizat în baza unui parteneriat între Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti cu Asociaţia Geomedia, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acţiune Locală, Asociaţia Femeilor din Sîntămăria Orlea, Asociaţia Drag de Haţeg şi cu sprijinul autorităţilor locale din zonă.
***********
Geoparcul Dinozaurilor este un parc natural ce cuprinde întreaga Țară a Hațegului și care protejază și valorifică natura și cultura acestui spațiu. Geoparcul a fost declarat arie protejată de interes național în 2004. Din anul 2005 geoparcul a fost acceptat în Rețeaua Europeană a Geoparcurilor și în Rețeaua Globală (sub egida UNESCO) a Geoparcurilor. Din anul 2007 are în interiorul său două zone denumite „Situl Strei-Hațeg” și „Culoarul Rusca Montană – Țarcu – Retezat”, ca situri NATURA 2000, în vederea conservării habitatelor naturale și a speciilor de plante și animale sălbatice de interes comunitar. Geoparcul are un statut special datorită gradului ridicat de locuire care implică o preocupare deosebită pentru dezvoltarea locală. Această arie protejată cuprinde elemente de interes geologic deosebit alături de elemente de interes biologic, arheologic, istoric și cultural. Factorul cheie care personalizează acest teritoriu este reprezentat de siturile cu resturi de fosile de dinozauri de vârstă Cretacic Superior. Dinozaurii pitici din Depresiunea Hațeg sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de fosile, cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Administrarea geoparcului este realizată de Universitatea din Bucureşti.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează