Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invitație de înscriere în competiția Premiul Jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie” 2018-2019

0

Invitație de înscriere în competiția Premiul Jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie” 2018-2019

RUNDA II

Termen limită: 1 martie 2019, ora 17:00

Rețeaua Națională Anti-Sărăcie Includere Socială (RENASIS) invită jurnaliștii de presă scrisă, televiziune, radio sau online din România să își înscrie materialele jurnalistice care abordează cauzele sociale ale sărăciei și situația persoanelor afectate de sărăcie în Runda II a Competiției Journalism Prize Goes International 2018-2019 Romania.

Premiul ”Cu onestitate despre sărăcie” are drept promotor principal Rețeaua Anti-Sărăcie Austria (EAPN Austria) și se desfășoară în România și în mai multe țări europene printre care se numără: Austria, Finlanda, Ungaria, Islanda, Germania, România, Serbia, Croația, Slovacia și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei.

În România, proiectul este implementat de RENASIS și își propune să selecteze și să premieze în mod simbolic articole, reportaje, video și alte tipuri de materiale jurnalistice din România care dovedesc respect față de persoanele afectate de săracie și realitatea pe care acestea o trăiesc.

Candidaturile sunt acceptate până vineri, 1 martie 2019, ora 17:00, iar înscrierea se face prin completarea formularului de candidatură – Anexa 1 (http://www.renasis.ro/docs/Anexa%201%20-%20Formular2019.doc) și cu respectarea unor criterii predeterminate detaliate în Anexa 2 (http://www.renasis.ro/docs/Anexa%202%20-%20Criterii2019.pdf). Jurnaliștii sunt rugați să transmită materialele în format electronic la adresa eapnromania@gmail.com, iar în cazul materialelor audiovizuale mai mari, lucrările pot fi trimise prin wetransfer.

Lucrările și materialele jurnalistice înscrise în competiție sunt jurizate de persoane afectate de sărăcie (tineri șomeri, părinți singuri, persoane fără adăpost, beneficiari de servicii sociale, etc.). În perioada martie-aprilie 2019 va fi organizat un eveniment pentru ceremonia de decernare a premiilor, eveniment despre care jurnaliștii și publicul vor fi ulterior informați. Fiecare jurnalist va fi informat despre candidatura primită și la expirarea termenului limită pentru depunerea materialelor, jurnaliștii vor fi informați în bloc despre toate documentele primite și acceptate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.