Investitiile straine directe in crestere la inceput de 2011

0

Veşti bune pentru economia românească la început de an. Investitiile straine directe au totalizat în ianuarie 240 de milioane de euro, comparativ cu valoarea de 31 de milioane de euro din prima lună a anului trecut.

Investitiile straine directe reprezintă în principal credite intra-grup, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR) anunţate de wall-street.ro Investitiile straine directe au finantat integral deficitul contului curent din ianuarie, de 15 milioane euro.

Anul trecut investitiile straine directe au totalizat 2,596 miliarde de euro, in scadere cu 25,57% fata cele din 2009, cand s-a inregistrat un nivel de 3,488 miliarde de euro.

foto Florin Ghinda, BNR 2010

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează