Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Investiţii de peste 500.000 de euro în susţinerea tinerilor români

0

Actavis – investiţii de peste 500.000 de euro în susţinerea tinerilor români

Actavis, cel de-al treilea jucător pe piaţa mondială de produse farmaceutice generice, a oferit recent premii în valoare de 3000 de euro celor mai buni studenţi la medicină în cadrul celei de-a 13-a ediţii a concursului Studentul Anului. Grupul farmaceutic este pentru prima dată partenerul concursului Studentul Anului, însă are 20 de ani de experienţă în proiecte de dezvoltare a tinerilor deosebiţi, investind în componenta educaţională a activităţii sale de CSR peste 500.000 de euro, în principal pentru burse acordate olimpicilor la chimie şi participarea acestora la Olimpiadele Internaţionale de Chimie de-a lungul ultimilor peste 20 de ani.

Concursul Studentul Anului este un proiect organizat la nivel naţional de către organizaţia studenţească Voluntari pentru Idei şi Proiecte, care îşi propune să unească mediul de business cu cel academic, premiind excelența în mediul universitar românesc, pe cinci categorii de concurs: Medicina, Economie, Jurnalism și ComunicareDreptșiArhitectură.

Participanții la secțiunea Medicină au fost invitati sa redacteze un eseu pe tema „Beneficiile utilizării medicamentelor generice”.

Criteriile de selecție a câștigătorilor au fost argumentația eseului și implicarea în activități extracuriculare. Pe lângă acestea, pentru a se înscrie, stundenţii au depus şi un dosar format dintr-un portofoliu cu proiecte şi reuşitele lor academice. Juriul format din Dr. Dr. Raed Arafat (secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii), Prof. Farm. Dumitru Lupuleasa (Decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București) şi reprezentanţi ai Actavis (Ana Maria Drăgănică – Manager Comunicare Actavis şi Dan Napradean – Director Calitate Actavis Operations), a evaluat cele 49 de lucrări înscrise în concurs la secţiunea Medicină.

Trofeul Studentul Anului la secţiunea Medicină a fost acordat Danei – Maria Fătu,  studentă în  anul VI la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie, care a primit şi un premiu în valoare de 1500 de euro. Pe poziţia secundă s-a clasat Iulia Mădălina Pop care a primit un premiu în valoare de 700 de euro, iar premiul trei, în valoare de 500 de euro, i-a revenit Andreei Şerban.

De asemenea, primii cinci student clasaţi la această secţiune au mai primit câte o inviţaţie la Congresul European de Medicină de Urgența ce va avea loc în luna septembrie 2013 în Franța, oferite de Fundaţia Smurd.

“Actavis a înţeles că orice societate, pentru a se dezvolta frumos, are nevoie de o bază solidă, iar aceasta presupune o atenţie sporită acordată educatiei, de încurajarea valorilor autentice care se regasesc la nivelul tinerilor. Astfel, investiţia în programe de educaţie a devenit firesc una dintre priorităţile activităţii noastre. Susţinem iniţiativele care răspund provocării la excelenţă, iar proiectul Studentul Anului este unul dintre acestea”, a declarat Ana-Maria Drăgănică, director comunicare Actavis, membru al juriului pentru secţiunea medicină.

 

_DSC2268

 

“Actavis, ca dezvoltator de medicamente generice, investeşte constant în cercetare. Lucrările evaluate ne-au redat speranţa în cercetarea din România, în profesionalism, seriozitate, inteligenţă, educaţie şi ştiinţă. Am parcurs toate lucrările şi dosarele înscrise la concurs şi pot spune că m-au impresionat mult şi sper că aceşti tineri să nu fie excepţii ale generaţiei lor. Finaliştii s-au remarcat printr-o activitate academică deosebită şi nişte lucrări foarte bine documentate şi argumentate”, afirmă Dan Năprădean – Director Calitate Actavis Operations şi membru al juriului.

Actavis încurajează dezvoltarea tinerilor valoroşi ai României, prin programul “Actavis susţine performanţa”, prin care acordă burse şi sponsorizează echipa participantă la Olimpiada Internaţională de Chimie. De asemenea, prin acordrea unor burse de studiu olimpicilor internaţionali care decid să urmeze cursurile unei universităţi de profil din România, Actavis îşi propune să incurajeze retenţia acestor tineri excepţionali în ţară şi dezvoltarea valorilor noastre autentice.

Web-site:www.actavis.com.ro

Despre Actavis

Actavis, Inc.(NYSE:ACT) este lider mondial în rândul companiilor internaţionale de farmaceutice integrate. Compania este axată pe dezvoltarea, producţia şi distribuţia produselor farmaceutice generice, biosimilarelor şi a produselor inovative. Sediul companiei la nivel global se află în Parsippany, New Jersey, SUA, iar sediul la nivel internaţional se află la Zug, în Elveţia. Actavis este cel de-al treilea producător de medicamente generice din lume.

Operând ca Actavis Pharma, compania dezvoltă, produce şi comercializează produse generice şi inovative, dar şi produse OTC în peste 60 de ţări. Compania este clasată în top 3 în 12 pieţe internaţionale, în top 5 în 16 pieţe internaţionale şi în top 10 în 33 de pieţe internaţionale.

Pentru mai multe informaţii referitoare la activitatea Grupului, vă rugăm să vizitaţi website-ul global al Companiei la adresa www.actavis.com.

În România, compania este reprezentată de două unităţi: Actavis Sales/Marketing (responsabilă cu comercializarea şi promovarea produselor din portofoliul Actavis pe piaţa din România) şi Sindan Pharma/Actavis Operations – unitatea de producţie pentru medicamente oncologice, responsabilă şi pentru exportul acestora spre peste 60 de pieţele externe. În prezent, cele două companii numără peste 380 de angajaţi în România, din care aproximativ 30% reprezintă forţa de vânzări.

În prezent, portofoliul Actavis în România cuprinde medicamente care aparţin principalelor clase terapeutice: sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfecţioase, sistem digestiv  şi o gamă în creştere de OTC-uri (medicamente eliberate fără prescripţie). Un segment important al portofoliului Actavis îl reprezintă produsele utilizate in tratamentul cancerului, în prezent acestea numărând peste 25 de produse indicate în întreaga patologie oncologică, in majoritate fabricate in cadrul unităţii de producţie din Bucureşti.

Pentru anul 2013, Compania Actavis şi-a propus să lanseze pe piaţa din România un număr de 13 produse, dar are în plan şi revitalizarea unor produse aflate în aria OTC-urilor.O adiţie foarte importantă la portofoliul Actavis în România va fi lansarea unei game de produse destinate Sănătăţii Femeii, un segment încă neacoperit de Companie, pe piaţa din România.

Pentru mai multe informaţii referitoare la activitatea Actavis în România vă rugăm să vizitaţi website-ul  local al Companiei la adresa: www.actavis.com.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.