Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Între Chin și Amin, de Toma Enache-proiecții de gală în peste 30 de orașe din țară

0

După premiera de gală de la Cinema PRO (500 de spectatori) și proiecția de la Constanța din 2 octombrie (700 de spectatori), filmul lui Toma Enache, Între Chin și Amin, pornește în cucerirea de noi teritorii în țară.

Pe lista lunii octombrie se află, până în prezent, următoarele localități: Tulcea (3 octombrie), Slobozia (4 octombrie), Năvodari și Ovidiu (5 octombrie), Pitești (6 octombrie), Călărași (7 octombrie), Mihail Kogălniceanu și Cumpăna (8 octombrie), Slatina (9 octombrie), Vâlcea (10 octombrie), Târgu Jiu (11 octombrie), Turnu Severin (12 octombrie), Lugoj (13 octombrie), Timișoara (14 octombrie), Reșița (15 octombrie), Oțelu Roșu (16 octombrie), Caransebeș (17 octombrie), Sibiu (18 octombrie), Sebeș (19 octombrie), Aiud (20 octombrie), Arad (21 octombrie), Alba Iulia (22 octombrie), Cluj (23 octombrie), Târgu Mureș (24 octombrie), Miercurea Ciuc (25 octombrie), Bacău (26 octombrie), Piatra Neamț (27 octombrie), Onești (28 octombrie), Dej (29 octombrie), Gherla (30 octombrie), Sighet (31 octombrie), Baia Mare (1 noiembrie).

Proaspăt selectat la Florence Film Awards și la International Sound&Film Music Festival din Croația, Între Chin și Amin aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din pușcăriile comuniste.

Trailer: https://bit.ly/32VT9NE

Pelicula va intra și în cinematografe începând cu 4 octombrie astfel:

București (Cinema City Mega Mall, Cinema City Afi Cotroceni, Grand Cinema and More Băneasa Shopping City)

Tulcea (Cityplex Tulcea)

Pitești (Cinema București)

Constanța (City Park, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin)

La Constanța, în cadrul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin, în perioada 2-9 octombrie 2019, artistul Paul Hitter expune lucrări reunite sub titlul Nuanțele

abisului. Expoziția prezintă o serie de picturi în ulei pe tema detenției politice din perioada comunistă. Picturile lui Paul Hitter vorbesc despre tortura fizică și psihologică și despre trăirile profunde ale deținutului în momentele cele mai dificile, iar fiecare lucrare are la bază mărturia unui supraviețuitor al detenției.

Am știut de la început că va fi greu, așa a și fost, însă a meritat tot efortul. Chiar dacă acest efort a fost poate nesemnificativ în comparație cu ceea ce au pătimit adevărații protagoniști.
După zilele de filmare de la Corbu am simțit că am fost aruncat în iad când am ajuns la Jilava. Starea de acolo, cu toate că mă puteam duce peste tot unde era permis accesul, a fost una asemănătoare cu starea pe care o ai când ești î
nchis și știi că toate drepturile tale nu mai există.
Sunt convins că experiența pe care am trăit-o la acest film va rămâne drept reper pentru mine mulți ani de acum înainte, un reper la care mă raportez cu bucurie și cu durere în același timp.” (Vali V. Popescu)

Durerea personajului meu, Lia, este o durere trăită de mii de familii care nu puteau decât să spere și să se roage la Dumnezeu că cei dragi se vor întoarce într-o bună zi acasă. De abia după ce am terminat prima rundă de filmări am conștientizat cu adevărat amploarea filmului și cât de important este ca el să ajungă în cinematografe. Sacrificiile acelor oameni, victime ale unui sistem opresiv, nu trebuie uitate, ci cu atât mai mult redate pentru a fi comemorate și înțelese.” (Ana Pârvu)

Pentru mine, filmul acesta va rămâne un punct de reper în maturizarea mea emoțională. De la citirea scenariului și filmarea la Jilava până la oamenii pe care i-am cunoscut ulterior și care aveau povești despre Experimentul Pitești, toate sunt momente puternice, pe care mi le voi aminti toată viața.” (Kira Hagi)

Între chin și amin… Da… Așa a fost perioada istorică în care filmul nostru își are rădăcinile, așa am fost și eu atunci când Toma Enache mi-a propus să joc una dintre cele mai odioase ființe care a călcat în picioare istoria acestui popor. Am făcut-o pentru că am simțit că trebuie să lăsăm mărturie, să ne cerem iertare pentru tot ce s-a întâmplat și nu trebuie să se mai întâmple. Amin!” (Constantin Cotimanis)

În rolurile principale îi puteți vedea pe Ana Pârvu, Vali V. Popescu, Kira Hagi și Constantin Cotimanis. Din distribuție mai fac parte: Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan,

Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culețu, Mircea Taiss, Iulian Trăistaru, Armand Crișan, Ștefan Gota, Petrică Moraru, Alexandru Mereuță, Adrian Anghel, Daniel Nițoi, Cătălin Bocârnea, Michael Szegedi, Stelică Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Alin Ailioaei, Tina Malamă, Tașcu Lala, Vlad Buzea. Cu participarea extraordinară a actorilor: Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu.

Între chin și Amin este realizat din fonduri private și orice intenție de a sprijini drumul lui prin țară este bine-venită. Donațiile se pot face pe site-ul www.lasteaua.ro, la secțiunea donații.

Între chin și amin va fi distribuit de La Steaua Film Studios.

Proiecția Între chin și amin de la Constanța a fost susținută de Iaki Conference&Spa Hotel din Mamaia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.