Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Intrăm în greva cetățenilor

0

Comunitatea de-clic se solidarizează cu cetățenii care ies în stradă zi de zi împotriva ordonanței de modificare a Codului Penal. În acord cu valorile celor 200.000 de cetățeni pe care îi reprezintă, de-clic.ro promovează Greva Cetățenilor.

Aceasta este dorința a peste 12.000 de membri de-clic ce consideră că greva este cea mai eficientă metodă de protest, după demonstrațiile de stradă [1].

Informații detaliate despre greva cetățenilor puteți vedea aici: https://greva.de-clic.ro/

Calendarul grevei

Greva se va desfășura progresiv. În prima zi începe cu 5 minute, urmând ca vineri (10 februarie), în ultima zi în care Guvernul poate retrage Ordonanța, greva să se desfășoare toată ziua. Modalitățile de manifestare a grevei sunt multiple, inclusiv sub forma grevei japoneze. Ora programată este 12.00.

Luni – 6 februarie – ora 12.00 – 5 minute

Marți – 7 februarie – ora 12.00 – 10 minute

Miercuri – 8 februarie – ora 12.00 – 30 de minute

Joi – 9 februarie – ora 12.00 – o oră

Vineri – 10 februarie – toată ziua

“Aceasta nu e o grevă în sensul sindical al cuvântului (adică prin care luptăm pentru drepturi salariale), e greva noastră a cetățenilor, a solidarității împotriva corupției. Această grevă devine reală vorbind cu colegii și șefii tăi și asumându-vă împreună că orice efort merită pentru a le arăta corupților că ne-a ajuns, că suntem fermi, că nu vom ceda”, a explicat Tudor Brădățan, director executiv de-clic.ro.


de clic 1Despre de-clic

de-clic este prima platformă de petiții, apeluri la acțiune și activism online creată exclusiv pentru România. Am derulat până acum campanii proprii sau în parteneriat cu alte organizații sau grupuri de inițiativă și am sprijinit demersuri ale membrilor noștri. Peste 30 de campanii au reunit până acum vocile a 300.000 de cetățeni care au aderat la cel puțina una dintre inițiativele noastre. Mai multe detalii aici: www.de-clic.ro.

[1] Peste 12.000 de membri de-clic au răspuns la sondajul realizat. Rezultatele le puteți vedea aici: https://www.de-clic.ro/stiri/rezultate-sondaj-alta-intrebare

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.