Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Interviurile campaniei “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila” continua cu asociatia Viitor Plus

0

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita  toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

Care este misiunea asociatiei ViitorPlus?

“Misiunea noastra ca organizatie este de a transpune in practica proiecte pentru dezvoltare durabila la toate cele trei niveluri. Printre domeniile pe care noi le atingem prin aceste proiecte se numara managementul capitalului natural, consum si productie durabila, educatie pe segmentul de dezvoltare durabila si nu in ultimul rand, buna guvernare.”

Cum transpuneti dezvoltarea durabila la nivel de proiecte?

“Ca si proiecte practice pe care le desfasuram avem “Adopta un copac!”, un proiect de impadurire a unor suprafete de teren degradat, desfasurat pe pe termen lung. Pe partea de productie si consum durabil avem doua proiecte pe reciclare, “Recicleaza pentru copaci” si “Recicleta”. De asemenea, pentru protectie durabila avem “Sacosa de panza”, un atelier de insertiune sociala. Pe partea de buna guvernare avem proiecte in cadrul platformei pentru Bucuresti, Pactul pentru Bucuresti, acolo suntem activi impreuna cu alte ONG-uri. Pe partea de educatie avem mai multe traininguri si programe de dezvoltare durabila si mai nou avem un proiect numit “Ecoprovocarea”, care este un concurs intre licee. Pe baza proiectelor pe care le vor desfasura pentru mediu, tinerii vor fi punctati, iar cel mai bun va castiga un premiu.”

“Ca asociatie, noi ne propunem sa transpunem in practica aceste proiecte la nivel de individ, asociatie si in comunitatile in care ne desfasuram activitatea. Valorile noastre, integritate – tot ce promitem ne si asumam ca aducem la buna indeplinire, replicabilitate – proiectele noastre pot fi desfasurate la orice nivel extins si pot fi aplicate ca buna practica si in alte zone sau de catre alte asociatii, suntem transparenti cu toate procedurile si cu tot demersul proiectelor noastre, consultarea factorilor interesati – daca vor acestia pot sa isi aduca propriile pareri despre proiect, pe care le luam in considerare, exemplu propriu – practic incercam sa transpunem la nivelul nostru individual ca membru al organizatiei practicile de dezvoltare durabila pe care le transpunem in proiectele pe care le desfasuram, abordare pe termen lung – proiectele noastre nu sunt punctuale, ci ne intoarcem asupra acelorasi locatii de plantare an de an pana ajungem in momentul in care consideram ca padurea este matura.”

Acest interviu este oferit de Gabriela Iordan, responsabilul de Resurse Umane din cadrul Asociatiei ViitorPlus.

www.viitorplus.ro

Interviul complet poate fi urmarit pe pagina www.societal.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.