Integrare, respect şi solidaritate: Tabăra pentru tineri cu dizabilităţi locomotorii

0

În perioada 28 iulie-3 august 2014, Serviciul de Ajutor Maltez în România în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, organizează Tabăra pentru tineri cu dizabilități locomotorii în localitatea Vâlcele, judeţul Covasna.

Peste 100 de persoane, 50 de tineri cu deficienţe şi însoţitorii lor, voluntari din filialele şi sucursalele Serviciului de Ajutor Maltez în România, se vor reuni din întreaga ţară pentru a petrece o săptămână dedicată integrării, respectului, prieteniei şi solidarităţii.

Tabăra oferă un cadru de recreere, de întâlnire şi interacţiune autentică între persoane foarte diferite: participanţii provin din mediul rural sau urban, sunt de etnii şi chiar naţionalităţi diferite, cu diferite grade de deficienţe. Programul taberei cuprinde activităţi culturale, recreative şi distractive: karaoke, paintball, foc de tabără, dans, călărie, excursii, diferite ateliere. Activităţile sunt alese astfel încât oricare dintre cei prezenţi să poată lua parte la ele. Printre invitaţi se numără şi trupe artistice cu membri cu deficienţe locomotorii.

valcele (3)

Pentru mulţi dintre tinerii cu dizabilităţi, această tabără este o ocazie rară de a-şi părăsi spaţiul din care provin şi de a petrece timp valoros alături de alţi tineri, de a lega prietenii, de a avea ocazia de a împărtăşi experienţele proprii într-un cadru nonformal şi relaxant.

De 12 ani de zile, în fiecare vară, mai mult de 100 de persoane, invitaţi şi voluntari, au şansa de a beneficia de o experienţă profundă şi unică în cadrul Taberei pentru tineri cu dizabilități locomotorii din localitatea Vâlcele.

***

Serviciul de Ajutor Maltez în România este o asociație non-profit, cu 17 filiale şi sucursale în întreaga ţară, având sediul central la Cluj-Napoca. Pe parcursul anilor a dezvoltat o reţea naţională eficientă de servicii sociale, în cadrul căreia activează 1.200 de voluntari. Programele şi activităţile oferite se adresează celor aflaţi în nevoie, de la copii orfani şi persoane cu dizabilităţi până la vârstnici izolaţi la domiciliu.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează