Întâlnirea bianuală a specialiştilor care lucrează cu copii cu surdocecitate şi deficienţe senzoriale multiple din România

0

Sense Internaţional (România) organizează întâlnirea bianuală a profesorilor psihopedagogi şi a specialiştilor implicaţi în educarea copiilor cu surdocecitate şi deficienţe senzoriale multiple.

Evenimentul, intitulat Curriculum pentru surdocecitate / deficiențe senzoriale multiple – între teorie şi practică, va avea loc în 28-29 octombrie, în Bucureşti. Pe lângă profesori psihopedagogi din Bucureşti, Buzău, Craiova, Fălticeni, Iaşi, Oradea, Târgu Frumos şi Timişoara, la întâlnire vor participa dl. prof. Cristian Alexandrescu, Inspector General şi dl. prof. Romeo Adrian Cozma, Inspector pentru învăţământ special din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi dl. James Thornberry, Director al organizaţiei Sense International UK şi dna Cristiana Salomie, Director al Fundaţiei Sense Internaţional (România).

Această activitate, organizată de Sense Internaţional (România) de două ori pe an încă din 2001, reprezintă o platformă de discuţii în cadrul căreia profesorii primesc cele mai recente informaţii în domeniul educării copiilor cu surdocecitate şi au ocazia să împărtăşească idei şi experienţe proprii din timpul activităţii de la clasă. Întâlnirea este parte a programului de Educaţie pentru Copiii cu Surdocecitate/Deficienţe Senzoriale Multiple (DSM), dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în care peste 400 de copii cu surdocecitate/deficienţe senzoriale multiple au beneficiat de servicii educaţionale speciale de-a lungul anilor. De educaţia acestora se ocupă de profesori psihopedagogi instruiţi de Sense International (România) în cadrul cursurilor organizate pentru prima dată în România în domeniul surdocecității. Programul oferă copiilor cu surdocecitate şansa de a învăţa folosind metode şi tehnici specifice.

Programul a primit o recunoaştere internaţională în anul 2009 prin cele două distincţii importante primite în cadrul Premiilor Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2009: Premiul de Recunoaştere şi Premiul Practicienilor. Tot datorită acestui program, Sense Internaţional (România) se numără printre organizaţiile finaliste la Gala Premiilor în Educaţie organizate de Fundaţia Dinu Patriciu, gală ce îşi va desemna câştigătorii pe 2 noiembrie 2011.

SURDOCECITATEA este o combinaţie de deficienţă de văz şi de auz, cu diferite grade de manifestare, care afectează în mod dramatic comunicarea, mobilitatea şi accesul la informaţii. Aceasta a fost recunoscută de legislaţia din România ca dizabilitate distinctă în anul 2006.

 

Începând din anul 2001, Sense International (România) lucrează în parteneriat cu persoanele cu surdocecitate, familiile acestora, personalul de îngrijire şi specialişti, pentru a avea certitudinea că toţi aceştia au acces la consiliere, oportunităţi şi sprijin.

Despre Sense International (România) – SI(R) – este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, nealifilată politic, independentă  de instituţiile publice şi private. Sense International (România) face parte din reţeaua organizaţia Sense International Marea Britanie alături de India, Peru şi Africa de Est. SI(R) a fost infiinţată în 2001 şi în decurs de aproape 10 ani a desfăşurat numeroase programe sociale menite să sprijine persoanele cu surdocecitate şi deficienţe senzorile multiple din România. Viziunea Sense International (România) este o lume în care toți copiii și adulții cu surdocecitate pot deveni membri activi ai societății.

Pentru a afla mai multe informaţii despre Sense International (România) puteţi vizita: www.surdocecitate.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează