Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Întâlnirea bianuală a specialiştilor care lucrează cu copii cu surdocecitate şi deficienţe senzoriale multiple din România

0

Sense Internaţional (România) organizează întâlnirea bianuală a profesorilor psihopedagogi şi a specialiştilor implicaţi în educarea copiilor cu surdocecitate şi deficienţe senzoriale multiple.

Evenimentul, intitulat Curriculum pentru surdocecitate / deficiențe senzoriale multiple – între teorie şi practică, va avea loc în 28-29 octombrie, în Bucureşti. Pe lângă profesori psihopedagogi din Bucureşti, Buzău, Craiova, Fălticeni, Iaşi, Oradea, Târgu Frumos şi Timişoara, la întâlnire vor participa dl. prof. Cristian Alexandrescu, Inspector General şi dl. prof. Romeo Adrian Cozma, Inspector pentru învăţământ special din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi dl. James Thornberry, Director al organizaţiei Sense International UK şi dna Cristiana Salomie, Director al Fundaţiei Sense Internaţional (România).

Această activitate, organizată de Sense Internaţional (România) de două ori pe an încă din 2001, reprezintă o platformă de discuţii în cadrul căreia profesorii primesc cele mai recente informaţii în domeniul educării copiilor cu surdocecitate şi au ocazia să împărtăşească idei şi experienţe proprii din timpul activităţii de la clasă. Întâlnirea este parte a programului de Educaţie pentru Copiii cu Surdocecitate/Deficienţe Senzoriale Multiple (DSM), dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în care peste 400 de copii cu surdocecitate/deficienţe senzoriale multiple au beneficiat de servicii educaţionale speciale de-a lungul anilor. De educaţia acestora se ocupă de profesori psihopedagogi instruiţi de Sense International (România) în cadrul cursurilor organizate pentru prima dată în România în domeniul surdocecității. Programul oferă copiilor cu surdocecitate şansa de a învăţa folosind metode şi tehnici specifice.

Programul a primit o recunoaştere internaţională în anul 2009 prin cele două distincţii importante primite în cadrul Premiilor Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2009: Premiul de Recunoaştere şi Premiul Practicienilor. Tot datorită acestui program, Sense Internaţional (România) se numără printre organizaţiile finaliste la Gala Premiilor în Educaţie organizate de Fundaţia Dinu Patriciu, gală ce îşi va desemna câştigătorii pe 2 noiembrie 2011.

SURDOCECITATEA este o combinaţie de deficienţă de văz şi de auz, cu diferite grade de manifestare, care afectează în mod dramatic comunicarea, mobilitatea şi accesul la informaţii. Aceasta a fost recunoscută de legislaţia din România ca dizabilitate distinctă în anul 2006.

 

Începând din anul 2001, Sense International (România) lucrează în parteneriat cu persoanele cu surdocecitate, familiile acestora, personalul de îngrijire şi specialişti, pentru a avea certitudinea că toţi aceştia au acces la consiliere, oportunităţi şi sprijin.

Despre Sense International (România) – SI(R) – este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, nealifilată politic, independentă  de instituţiile publice şi private. Sense International (România) face parte din reţeaua organizaţia Sense International Marea Britanie alături de India, Peru şi Africa de Est. SI(R) a fost infiinţată în 2001 şi în decurs de aproape 10 ani a desfăşurat numeroase programe sociale menite să sprijine persoanele cu surdocecitate şi deficienţe senzorile multiple din România. Viziunea Sense International (România) este o lume în care toți copiii și adulții cu surdocecitate pot deveni membri activi ai societății.

Pentru a afla mai multe informaţii despre Sense International (România) puteţi vizita: www.surdocecitate.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.