Institutul National Democrat (NDI) lanseaza inscrierile la cea de a doua editie a „Galei Participarii Politice a Romilor”

0

Institutul National Democrat (NDI) lanseaza inscrierile la cea de a doua editie a „Galei Participarii Politice a Romilor” – o initiativa menita sa premieze si sa promoveze povestile de succes si bunele practici ale acelor persoane/partide/institutii/organizatii care au contribuit prin efortul lor la cresterea implicarii romilor in viata politica romaneasca.

In perioada 9 februarie – 11 martie 2012 au loc inscrierile povestilor de succes si a bunelor practici la cea de a doua editie a „Galei participarii politice a romilor”.

Categoriile in competitie sunt:

1.Cooperare cu mediul politic – in aceasta categorie asteptam povesti de succes despre cum ati incurajat si construit cooperarea dintre mediul politic si cetatenii de etnie roma.

2. Reprezentare – in aceasta categorie asteptam povesti de succes despre cum ati promovat, prin dialog intre cetateni si factori de decizie, prin procese legislative si politice, solutii la problemele cu care se confrunta comunitatile rome.

3. Responsabilitate – in aceasta categorie asteptam initiative care au apartinut functionarilor publici sau personalului contractual din sectorul public si s-au dovedit de impact in rezolvarea problemelor comunitatii rome sau in promovarea nevoilor/prioritatilor comunitatii rome pe agenda / in activitatile institutiei publice in cadrul careia activeaza.
Informatii detaliate, ghidul de inscriere si formularul de inscriere in competitie sunt disponibile pe www.ce-re.ro/participarepoliticaromi

Pasii pentru a intra in competitie pentru „Gala Participarii Politice a Romilor” sunt:

Pasul 1: Accesati www.ce-re.ro/inscrierepartpolromi

Pasul 2: Descarcati si completati formularul de inscriere (va puteti ajuta de Ghidul de inscriere pus la dispozitie!)

Pasul 3: Trimiteti formularul la ndiromania@gmail.com pana cel tarziu 11 martie 2012, ora 23:59.

Toate initiativele/proiectele inscrise pana in data de 11 martie 2012, vor intra in competitie, urmand a fi evaluate de catre un Juriu format din reprezentanti ai societatii civile si ai partidelor politice din Romania, sutinatori constanti ai activitatii NDI in Romania.

Criteriile principale ce vor fi considerate de catre membrii Juriului sunt:

–          Relevanta initiativei pentru comunitatea roma;

–          Impactul, rezultatele concrete ale initiativei;

–          Demersul participativ (atragerea factorilor interesati din diferite sectoare, stabilirea de parteneriate etc.);

–          Inovare, initiative curajoase/deschizatoare de drumuri.

„Gala Participarii Politice a Romilor” va avea loc in seara zilei de joi 29 martie 2012, in Bucuresti (ora de incepere si locatia evenimentului vor fi anuntate ulterior). Salvaţi in agenda.

Pentru informatii suplimentare sau detalii, ne puteti contacta la adresa de e-mail ndiromania@gmail.com si telefonic la 0726-214.399, persoana de contact Andreea Firastraeru, Ofiter de program.

Dorim sa multumim Centrului de Resurse pentru Participare Publica (CeRe) pentru sprijinul si inspiratia acordate.

Succes! Echipa NDI

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează