Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrierile la programele de educație pentru patrimoniu derulate de Asociația MAIE în Geoparcul Platoul Mehedinți au început

0

Asociația MAIE invită studenți și adulți să participe la programele de educație non-formală pentru patrimoniu pe care le organizează în 2020: ediția a IV-a a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți” și „GPMh Docs. Ateliere de artă documentară în Geoparcul Platoul Mehedinți”.

În 2020, Asociația extinde programele de educație pentru patrimoniu rural cu GPMh Docs, o serie de ateliere de artă documentară (radio și film), organizate între 17 și 23 august în comunele Balta, Isverna și Ponoarele din județul Mehedinți.

Dedicate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, atelierele propun arta documentară ca modalitate de înțelegere și redare a realității unui spațiu rural într-o manieră subiectivă, construind cadrul potrivit pentru documentarea istoriei, poveștilor și realităților satelor din Geoparcul Platoul Mehedinți.

Atelierele vor fi coordonate de profesioniști în domeniul audio-vizualului, miza fiind acumularea de către participanți a unor abilități practice care pot contribui la valorificarea și promovarea, pentru publicul din prezent, a peisajelor culturale și a poveștilor comunităților rurale din România.

Fiind organizate în paralel, tinerii pot alege să participe la unul din atelierele organizate în cadrul programului GPMh Docs: film sau radio. Participarea la atelierele de artă documentară este gratuită. Organizatorii vor asigura transportul Drobeta-Turnu Severin – Ponoarele/ Isverna, cazarea și masa participanților. La finalul atelierelor, participanții vor primi adeverințe de practică.

Mai multe informații despre înscrierea și participarea la atelierele GPMH Docs sunt disponibile aici: http://www.arhitectura-gpmh.ro/gpmh-docs/

Între 24 august și 6 septembrie, Asociația MAIE organizează cea de-a patra ediție a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”. Studenții facultăților de arhitectură, design, urbanism, peisagistică, sociologie, antropologie, istorie, artă, litere, management, marketing și comunicare sunt invitați să participe.

Ediția 2020 a școlii de vară continuă cartografierea condițiilor istorice, administrative și socio-culturale în care s-au dezvoltat așezările rurale din Geoparcul Platoul Mehedinți prin modulele de antropologie și arhitectură, îmbinând cercetarea de teren (etnografia) cu activitățile de restaurare, design și producție de obiecte inspirate din patrimoniul rural.

Studenții de la diferite specializări sunt invitați să contribuie, sub îndrumarea specialiștilor, la valorificarea arhitecturii vernaculare specifice regiunii Mehedinți printr-o abordare strategică, multidisciplinară. Activitățile de educație non-formală din cadrul școlii de vară le oferă studenților ocazia să pună în practică competențele aferente specializărilor pe care le urmează și să experimenteze munca în echipă alături de studenți specializați în discipline conexe.

Partea practică va fi completată de conferințe și dezbateri coordonate de specialiști în domenii relevante, proiecții de film documentar, vizite pe teren de descoperire a obiectivelor de patrimoniu natural și cultural din zonă.

Studenții pot alege să participe la unul sau la ambele ateliere organizate pe parcursul școlii de vară. Participarea la școala de vară presupune o taxă de 100 lei/ atelier. Organizatorii școlii vor asigura transportul Drobeta-Turnu Severin – Balta, cazarea și masa participanților. La finalul școlii de vară, participanții vor primi adeverințe de practică.

Detalii despre participarea la școala de vară sunt disponibile aici: http://www.arhitectura-gpmh.ro/scoala-de-vara/editia-2020/

Organizarea „GPMh Docs. Ateliere de Artă documentară” și a celei de-a IV-a ediții a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți” va presupune respectarea tuturor deciziilor și recomandărilor emise de autorități în contextul stopării răspândirii epidemiei provocată de COVID 19.

GPMh Docs. Ateliere de artă documentară în Geoparcul Platoul Mehedinți” este un proiect inițiat de Asociația MAIE, în parteneriat cu asociația Les Herbes Folles (organizatorul atelierului radiofonic Pelicam), Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți și Primăria Comunei Balta, și co-finanțat de AFCN.

Cea de-a patra ediție a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți” este organizată în parteneriat cu Asociația Designers, Thinkers, Makers, Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți și Primăria Comunei Balta, cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.