Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrierile la evenimentul virtual “Aleargă România!” continuă

0

„Aleargă România!” oferă participanților atât o motivație suplimentară pentru a rămâne activi în această perioadă în care multe concursuri din lumea reală sunt amânate sau chiar anulate, cât și informații interesante despre localitățile prin care „trec”, în drumul spre finiș.

Cursa virtuală străbate țara pe toată lungimea ei și oferă atât iubitorilor de mișcare cât și persoanelor aflate mai la început ocazia să se alăture unei Comunități vibrante și să-și convertească kilometrii parcurși în viața reală, avansând astfel pe traseu spre finiș. Înscrierile se fac online, pe www.aleargaromania.ro.

Peste 600 de alergători din țară și din străinătate au acceptat până acum provocarea de a încerca un ultramaraton între cel mai vestic punct al țării (Start de la Triplex Confinium, granița triplă dintre România, Ungaria și Serbia) și punctul cel mai estic (plaja Sulina).

Startul oficial al concursului „Aleargă România!” s-a dat pe 1 iunie 2020, dar înscrierile sunt deschise în continuare, până pe 31 octombrie 2020. Participanții au timp până în ultima zi a anului să ajungă la Finiș.

Ce are special evenimentul „Aleargă România!”?

Participanții nu se întâlnesc la o linie de start reală, ci fiecare își face antrenamentele obișnuite în zona lui de domiciliu și își convertește kilometrii din viața reală, avansând astfel pe harta virtuală a traseului înspre finiș.

Fiecare participant confirmat are un cont individual pe www.aleargaromania.ro, unde își încarcă treptat numărul de kilometri parcurși, cu link la activitatea din aplicația sportivă folosită. În plus, este disponibil istoricul activităților, progresul realizat, precum și “localizarea” pe traseu sau încadrarea în timp.

De asemenea, progresul tuturor participanților este disponibil live și se actualizează automat, la fiecare introducere de kilometri.

„Au mai rămas 6 luni până la finalul anului, încă este timp suficient pentru a străbate toată țara în alergare. Este o provocare, dar una total realizabilă. Iată că acum aveți motivația de a face sport cu regularitate și ocazia de a câștiga și purta cu mândrie catarama care dovedește că ați străbătut toată România!

Vă încurajăm să vă alăturați Comunității Aleargă România! Important pentru noi toți este să ducem această provocare până la capăt; contează mai puțin pe ce loc ajungem, cât faptul că am găsit tăria, consecvența și determinarea pentru a o finaliza cu succes.”, a declarat Ciprian Ștefănescu, inițiatorul evenimentului. 

Există două opțiuni de distanță:

  • Tura dus – 986 km
  • Tura dus-întors – 1972 km

Toți participanții care completează distanța pentru care s-au înscris până joi 31 decembrie 2020, la ora 23:59 cel târziu, primesc statutul de Finisher și catarama personalizată a evenimentului, care poate fi purtată la curea.

Activități eligibile: alergare (afară sau pe bandă) sau mers pe jos (power-walking, hiking). Participanții aleg când și unde doresc să facă mișcare (respectând toate regulile impuse de autorități).

Evenimentul a strâns în jurul său o comunitate vibrantă, care se sprijină și se încurajează reciproc. Profilul public este disponibil pe Facebook și pe Instagram, dar există și un Grup privat pentru discuțiile și organizarea internă, în care participanții au început să își prezinte locurile prin care aleargă în zona lor sau frumusețile localității lor de reședință – ca o călătorie virtuală prin diverse locuri din țară.

Concursurile partenere din lumea reală oferă finisherilor, prin tragere la sorți, înscrieri gratuite la edițiile lor din 2021 și alte premii.

Naturalness, sponsorul evenimentului, acordă prin tombolă bilunară produse naturale de îngrijire.

Evenimentul susține o cauză caritabilă: Hospice Casa Speranței.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.