Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inscrieri pentru profesori tari in perioada 22 februarie – 22 martie 2010 / www.profitari.ro

1

Studenţii caută valorile din educaţie!
Scris de ANOSR Luni, 22 Februarie 2010 12:15

Studenţii din România caută adevăraţii oameni valoroşi din sistemul de învăţământ superior românesc. Astfel, în perioada 22 februarie – 22 martie, pe site-ul profitari.ro, studenţii îşi vor putea înscrie acei dascăli consideraţi adevărate modele care prin modul de interacţiune reuşesc să devină un punct de referinţă în formarea lor.

Gala Profesorului Bologna este un eveniment de tradiţie organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, ajuns la a 3-a ediţie. Proiectul îşi propune să găsească prin intermediul studenţilor, acei oameni care prin implicarea lor, prin dăruirea şi deschiderea de care dau dovadă, aduc valoare educaţiei şi implicit învăţământului superior românesc, acei oameni dedicati, care formează generaţii.

Am plecat de la conceptul „învăţământ centrat pe student”, cu un traseu clar stabilit de învăţare (obiective – activităţi – rezultate). Practic, vom căuta acele cadre didactice, care în activitatea lor fac tot posibilul pentru a face materia cât mai clară pentru studenţi, dar totodată, încearcă în mod constant îmbunătăţirea acesteia. Scopul proiectului este unul cât se poate de ambiţios – îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din România – prin identificarea, motivarea şi promovarea acelor „profesori tari”, care şi-au asumat în mod real responsabilitatea formării noastre, a studenţilor.

Odată identificaţi, aceşti dascăli vor face parte din comunitatea „Profilor Tari”, prin intermediul căreia vor putea face schimb de bune practici, experienţe şi metode pedagogice şi împreună, vor putea aduce un plus de valoare educaţiei.

Dascălii înscrişi pe site şi care se potrivesc profilului căutat, vor fi aplaudaţi în cadrul Galei Profesorului Bologna, în 23 aprilie.

Comunicatul de presă în format complet este accesibil la acest link.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.