Inscrieri pentru profesori tari in perioada 22 februarie – 22 martie 2010 / www.profitari.ro

1

Studenţii caută valorile din educaţie!
Scris de ANOSR Luni, 22 Februarie 2010 12:15

Studenţii din România caută adevăraţii oameni valoroşi din sistemul de învăţământ superior românesc. Astfel, în perioada 22 februarie – 22 martie, pe site-ul profitari.ro, studenţii îşi vor putea înscrie acei dascăli consideraţi adevărate modele care prin modul de interacţiune reuşesc să devină un punct de referinţă în formarea lor.

Gala Profesorului Bologna este un eveniment de tradiţie organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, ajuns la a 3-a ediţie. Proiectul îşi propune să găsească prin intermediul studenţilor, acei oameni care prin implicarea lor, prin dăruirea şi deschiderea de care dau dovadă, aduc valoare educaţiei şi implicit învăţământului superior românesc, acei oameni dedicati, care formează generaţii.

Am plecat de la conceptul „învăţământ centrat pe student”, cu un traseu clar stabilit de învăţare (obiective – activităţi – rezultate). Practic, vom căuta acele cadre didactice, care în activitatea lor fac tot posibilul pentru a face materia cât mai clară pentru studenţi, dar totodată, încearcă în mod constant îmbunătăţirea acesteia. Scopul proiectului este unul cât se poate de ambiţios – îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din România – prin identificarea, motivarea şi promovarea acelor „profesori tari”, care şi-au asumat în mod real responsabilitatea formării noastre, a studenţilor.

Odată identificaţi, aceşti dascăli vor face parte din comunitatea „Profilor Tari”, prin intermediul căreia vor putea face schimb de bune practici, experienţe şi metode pedagogice şi împreună, vor putea aduce un plus de valoare educaţiei.

Dascălii înscrişi pe site şi care se potrivesc profilului căutat, vor fi aplaudaţi în cadrul Galei Profesorului Bologna, în 23 aprilie.

Comunicatul de presă în format complet este accesibil la acest link.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează