Înscrie-ți proiectul în domeniul sănătății sau al protecției mediului până în 20 mai 2012! Grupul Rompetrol lansează programul „Împreună pentru fiecare” 2012.

0

Grupul Rompetrol lansează a patra ediţie a programului naţional de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare”, destinat dezvoltării comunităţilor locale. În perioada 2009-2011, Grupul a susţinut implementarea a 55 de proiecte din domeniul sănătaţii sau al protecţiei mediului, beneficiarii direcţi şi indirecţi fiind de aproximativ 200.000 de persoane.

„Aceste rezultate ne motiveaza să continuăm acest program, să încurajăm ONG-urile, autorităţile locale, instituţiile publice, persoanelor fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial să găsească soluţii la problemele de mediu sau de sănătate existente la nivel local, iar cu sprijinul nostru, acestea să fie implementate în beneficiul întregii societati. De asemenea, acesta crează premisele necesare atragerii şi implicării locuitorilor şi a autorităţilor de resort în realizarea de proiecte similare şi în alte domenii”, declară Alexey Golovin, Director Marketing şi Comunicare al Grupului Rompetrol.

Astfel, cei interesaţi au posibilitatea de a înscrie în perioada 02 aprilie – 20 mai 2012 proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului. Proiectele se pot depune pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro .

Activităţile eligibile pentru proiectele aferente programului „Împreună pentru fiecare” sunt  renovarea, reabilitarea şi/sau dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi. Programul are două categorii de buget, de 45.000 RON şi 90.000 RON (două proiecte de această valoare vor fi selectate).

Câştigătorii vor fi desemnaţi pe baza unui vot public prin intermediul mediului online (Facebook si website, cu pondere 25 %) şi a unui juriu compus din reprezentanţi Rompetrol şi specialişti din mediul ONG (cu pondere de 75%). La evaluare proiectelor de către juriu, se va avea în vedere motivaţia socială şi impactul local: numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie să stabileasca un parteneriat cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei.

Anunţarea câştigătorilor se va face pe 29 iunie, după perioada de jurizare şi evaluare în teren a proiectelor înscrise, iar implementarea trebuie să se realizeze până la sfârşitul lunii octombrie 2012.

În perioada 2009 – 2011 au fost inscrise în cadrul programului „Împreună pentru fiecare” 800 de proiecte, iar 55 de comunităţi locale au primit finanţare pentru proiectele lor la nivel naţional.

Bugetul alocat de Grupul Rompetrol implementării proiectelor a depăşit 700.000 euro.

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează