Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ÎNSCRIE-TE pentru 100.000 euro nerambursabili pentru înfiinţarea şi demararea unei întreprinderi de economie socială

0

A fost dat startul înscrierilor online privind intenţia de înregistrare în grupul ţintă al proiectului “ISS – Intreprinderi Sociale de Succes” finanţat de Uniunea Europeană și Guvernul României din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Dacă ai domiciliul în una dintre cele 4 regiuni de implementare: Nord-Est, Centru, Sud-Muntenia sau Sud-Est, informațiile de mai jos pot fi extrem de utile.

Detalii aici.

Ce poți obtine în urma înscrierii în Grupul Țintă al Proiectului?

Posibilitatea de a beneficia de o subvenţie de maximum 100.000 euro nerambursabili pentru înfiinţarea şi demararea unei întreprinderi de economie socială care să stimuleze integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile.

Alte facilități:
– Dobândirea de competențe specifice antreprenoriatului social, manageriale și de scriere Planuri de afaceri;
– Participarea la programe de dezvoltare a capacității și abilităților în domenii relevante antreprenoriatului social;
– Servicii personalizate de consiliere ulterior finalizării procesului de selecție a planurilor de afaceri;
– Sprijin în vederea demarării și înființării de noi întreprinderi sociale prin subvenționarea planurilor de afaceri în cadrul unei scheme de ajutor de minimis.
– Vei participa la cursuri de formare antreprenorială și cursuri de dezvoltare a capacităților și abilităților în vederea înființării de întreprinderi sociale
– Vei prezenta un un plan de afaceri în cadrul unui concurs organizat la nivelul celor 4 regiuni de implementare

Ce formă juridică pot avea întreprinderile de economie socială?

Multe dintre acestea operează sub forma unor:
– cooperative sociale
– societăți private cu răspundere limitată prin garanție
– societăți mutuale
– organizații non-profit (cooperative de credit, asociații, organizații de voluntariat, caritate sau fundații)

Înscrie-te aici pentru a-ți manifesta intenția de a deveni membru al grupului țintă  https://forms.gle/hvHoTh2BFFHYqqkG7.

Va dorim succes și vă invităm să urmăriți pagina proiectului „ISS – Întreprinderi Sociale de Succes” pentru a fi la curent cu sesiunile de informare pe care le organizăm!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.