Înscrie-te pe Harta serviciilor socio-educaţionale!

0

Grupul de iniţiativă al Platformei Naţionale pentru Educaţie invită furnizorii de servicii sociale şi educative să se înscrie pe Harta serviciilor socio-educaţionale. Acest instrument – resursă (www.pentrueducatie.ro) oferă furnizorului de servicii recunoaşterea calităţii activităţii, atât în cadrul comunităţii de practică, cât şi la nivelul publicului larg.

Vă invităm să completaţi formularul online prin accesarea website-ului www.pentrueducatie.ro, butonul Adaugă un serviciu (www.pentrueducatie.ro/adauga-serviciu).

hssePlatforma Naţională pentru Educaţie (www.pentrueducatie.ro) este un proiect inovativ care propune profesioniştilor din domeniul socio-educativ, părinţilor, membrilor comunităţii, actorilor instituţionali – publici şi privaţi -, să promoveze soluţii pentru reducerea şi prevenirea abandonului şcolar. Prin activităţile propuse, această iniţiativă este o resursă a parteneriatului strategic între sectorul public, sectorul privat, sectorul neguvernamental, mass-media şi comunitate.

Harta serviciilor socio-educaţionale este un instrument de lucru ce poate fi utilizat de autorităţile publice în procesul de elaborare a strategiilor judeţene şi locale, atât pentru planificarea resurselor existente, cât şi pentru necesitatea identificării altor resurse, în concordanţă cu nevoile fiecărei comunităţii. Acest instrument de lucru oferă suport deopotrivăbeneficiarilor în vederea alegerii serviciilor care respectă în cea mai mare măsură nevoia identificată cât şispecialiştilor din domeniul socio-educativ, facilitând coordonarea interinstituţională la nivel judeţean şi local.

Mai multe detalii despre această iniţiativă pot fi găsite aici:  Prezentare Harta serviciilor socio-educaţionale

Harta serviciilor socio-educaţionale este o activitate derulată în cadrul campaniei de prevenire a abandonului şcolar şi creştere a participării şcolare Hai la şcoală!, dezvoltată la nivel naţional de UNICEF România. Platforma Naţională pentru Educaţie (www.pentrueducatie.ro) este o iniţiativă susţinută de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC), Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) prin Direcţia Protecţia Copilului (DPC), Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei în România şi Fundaţia World Vision România.

 pne

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează