Inscrie-te la Fotogeografica 2010 pana in 15 mai!

1

Pana in 15 mai se pot face inscrieri la Fotogeografica 2010! Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti si Clubul Ecologic UNESCO Pro Natura va invita sa participati la editia a XIV-a a Salonului National de Fotografie „Fotogeografica”.

SALONUL NATIONAL DE FOTOGRAFIE „FOTOGEOGRAFICA”, editia a XIV-a

Tematica:
Mediul natural, patrimoniul cultural, traditii si obiceiuri

  • Sectiunea artistica
  • Sectiunea jurnalistica

Specificatii tehnice:

  • Fotografiile trebuie sa aiba dimensiunea de 20 x 30 cm, fara montaje, schelete sau passe-partout
  • Alaturi de fotografii, vor mai fi sigilate in plic: formularul de inscriere, un plic (A4) autoadresat si timbrat in valoare de 4,5 RON (pentru retur) si un CD cu copiile digitale ale lucrarilor inscrise, jpg. cu latura mare de 20 cm la 300 dpi (pentru editarea catalogului)
  • Fiecare autor poate trimite maxim 10 fotografii dupa cum urmeaza:

o pentru sectiunea artistica participantii pot trimite maxim 4 fotografii
o pentru sectiunea jurnalistica participantii trebuie sa trimita o poveste ilustrata prin minim 3 si maxim 6 fotografii

Fotogeografica este cea mai importanta manifestare la nivel national din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret avand ca tematica promovarea valorilor naturii, a culturii si traditiilor romanesti, a carei valoare a crescut de-a lungul celor 13 editii desfasurate pana in prezent.

La fiecare editie peste 200 de participanti de pe teritoriul intregii tari trimit peste 600 de lucrari care sunt expuse in cadrul unui salon de tinuta, organizat in spatii generoase din Bucuresti: Muzeul Municipiului Bucuresti, Universitatea Populara „I. Dalles”, Teatrul National „I. L. Caragiale”. Selectarea lucrarilor si acordarea premiilor s-a facut in fiecare an de catre un juriu format din personalitati ale domeniului.

FOTOGEOGRAFICA atrage numerosi parteneri media ce promoveaza pe larg evenimentul in presa scrisa, audiovizuala si pe internet. Anual, salonul este vizitat de peste 8000 de vizitatori, evenimentul fiind completat de o suita de manifestari in cadrul serilor „Fotogeografica” care au atras un numeros public prin tinuta academica a prezentarilor si dezbaterilor extrem de interesante. Inceput in Facultatea de Geografie a Universitatii Bucuresti, Fotogeografica s-a extins apoi la nivelul Centrului Universitar Bucuresti si prin amploarea participarii tinerilor din toata tara a capatat caracter national inca de la a III-a editie. Intersectarea cu www.alpinet.org a facut posibila prezentarea Fotogeografica pe internet sub forma expozitiei online a informarii cu privire la calendarul activitatilor din cadrul evenimentului si in acelasi timp a accesului la toate materialele informative privind evenimentul.

Una dintre cele mai valoroase colaborari este reprezentata de sprijinul oferit de catre National Geographic Romania care, incepand cu 2003, a dat un nou impuls Salonului bazat pe emulatia tinerilor fotografi pasionati de domeniul stiintelor naturii si al conservarii patrimoniului natural si cultural.

Pentru mai multe detalii, inclusiv regulamentul de participare intra pe fotogeografica.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.