Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ING finanțează cu 150.000 EUR adaptarea și continuarea inițiativelor sociale a patru ONG-uri, în cadrul programului Adoptă un proiect

0

Pentru al optulea an consecutiv, ING Bank România a derulat programul ”Adoptă un proiect”, prin intermediul căruia își propune finanțeze proiecte ce sprijină comunități locale și persoane aflate în situații dificile, implicând angajații în promovarea și selecția câștigătorilor.

În contextul actual, ediția 2020 a programului are în vedere sprijinirea continuării sau adaptării programelor sociale existente ale organizațiilor non-profit partenere ING (finanțate în primii șapte ani Adoptă un proiect) și acordă finanțări ce cumulează 150.000 EUR pentru patru ONG-uri.

Mai mult ca oricând, anul acesta pune la încercare sănătatea financiară a ONG-urilor din România. Ne bucurăm că prin ediția Adoptă un proiect 2020 le putem fi alături câtorva dintre parteneri în adaptarea și continuarea bunelor practici. Dincolo de o nouă ocazie să sprijinim inițiative ”la firul ierbii” care oferă ajutor direct și concret, structura de program din acest an ne-a oferit nouă, colegilor din ING, încă o ocazie prin care să privim cu admirație evoluția programelor derulate de ONG-urile partenere Adoptă un proiect de-a lungul timpului.”, a declarat Serge Offers, CFO al ING Bank România.

Organizațiile non-profit au trecut prin trei etape de evaluare în cadrul Adoptă un proiect. Prima etapă a presupus evaluarea relevanței, impactului și a eficienței proiectelor de către un juriu format din șase voluntari ING. A doua etapă a constat în interviuri susținute de juriu cu toate ONG-urile semi-finaliste, în urma cărora au fost selectate primele zece ONG-uri propuse pentru votul final, care le-a aparținut tuturor angajaților ING. Cele patru organizații câștigătoare sunt:

  • Dăruiește Aripi – Circuitul Încrederii și Speranței. Parte din prima rețea integrată Spital-Comunitate de asistență și suport pentru copiii cu cancer și alte boli grave, programul se adresează unui număr de 200 de copii cu boli grave din Dobrogea care primesc îngrijire acasă. Totodată, acesta optimizează și face mai sustenabil modelul de îngrijire al copiilor din program, prin crearea un sistem de management al cazurilor ce va putea deveni model de bună practică și replicat.
  • Ana și Copiii – Niciun copil lăsat în urmă. Inițiativa presupune continuarea sprijinului oferit celor 200 de copii primiți zilnic în Centrele educaționale din București, Prahova și Călărași și includerea a încă 50 de noi copii. Centrele oferă singura soluție reală pentru copiii care sunt vulnerabili, în risc de abandon școlar și/sau chiar familial. Totodată, acestea facilitează accesul la Școala online, oferind ajutor la teme și cursuri de limbă engleză, dar și consiliere emoțională și mese calde.
  • A.V.E.L. – Zâmbește mami, sunt sănătos. Programul oferă servicii sociale integrate și sprijin financiar direct pentru 360 de copii și tineri bolnavi de cancer care sunt tratați la Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic București. Serviciile sociale integrate, complementare celor medicale, presupun asistență socială, sprijin umanitar de urgență, consiliere și evaluare psihologică, terapie ocupațională, terapie prin arte combinate, găzduire sau decontarea costurilor de transport atât pentru pacienți, cât și pentru familiile acestora.
  • INIMĂ DE COPIL – Un sat, un copil. Prin finanțarea parțială a proiectului, 10 de copii cu rezultate excepționale la învățătură, dar aflați în sărăcie, din județul Galați, beneficiază de sprijin financiar. Acesta presupune oferirea de burse, susținere materială, consiliere și dezvoltare personală și interacțiuni peer-to-peer.

Programul Adoptă un Proiect a fost inițiat de ING Bank în 2013 și își propune atât sprijinirea organizațiilor non-profit, cât și implicarea angajaților în cauze sociale. În cei șapte ani ai programului, ING Bank a susținut 57 de proiecte, cu finanțare totală de peste un 1,2 milioane de euro, exclusiv în baza votului echipei ING.

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări.

Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.