Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INFOGRAFIC Date statistice despre tăierile de pădure din România între 1990 și 2010

0

Plantăm fapte bune în România!” îşi propune să  implice societatea civilă, publicul larg, autorităţile, mediul privat şi mass media în protejarea şi creşterea de păduri, pentru a compensa astfel emisiile antropice de CO2.

“Plantăm fapte bune în România” abordează pe de o parte acţiunile de împădurire propriu-zise (realizate pe bază de voluntariat, dar conform standardelor tehnice şi cu monitorizarea până la declararea reuşitei finale a acţiunii) cât şi acţiuni prin care să se construiască Harta tăierilor de păduri.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.