INEDIT: 1001 metri de poveste românească, un labirint de 600 metri pătraţi

0

  Un labirint de 600 metri pătraţi ajunge la Bucureşti. 

Instalaţia artistică multisenzorială dedicată folclorului poate fi vizitată între 20-24 septembrie

Parcul Izvor găzduieşte în luna septembrie, timp de 5 zile, o expoziţie surprinzătoare, dedicată folclorului românesc. Labirintul “1001 metri de poveste românească” urmează să fie deschis publicului începând cu data de 20 septembrie. Intrarea este gratuita

Distribuit pe o suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi, având un traseu de exact 1001 metri, această instalaţie artistică masivă este rezultatul colaborării a mai bine de 40 de tineri artişti români, la care se adaugă efortul mainilor dibace a peste 50 de voluntari care au reuşit să transforme acest proiect ambiţios în realitate.

Un spaţiu viu şi provocator, gândit astfel încât să îţi stimuleze toate simţurile. Folosindu-se de diferite instalaţii ingenioase, labirintul este o experienţă vizuală, auditivă, tactilă, olfactivă, gustativă şi, de ce nu, mentală totală!

Construit ca o instalaţie interactivă, labirintul va însoţi şi colora paşii curioşilor care-i vor călca pragul, aidoma unei Şeherezade autentice, de-a lungul celor 1001 metri, cu motive, texturi, culori, sunete, ilustraţii, obiecte, texte tematice, descântece şi legende adunate din toate colţurile ţării. O instalaţie uriaşă care, pe lângă faptul că va fi un spaţiu senzorial excepţional, va reflecta frumuseţea tradiţiei, labirintul popular autentic.

Expus pentru prima dată în Cluj-Napoca în cadrul festivalului “18+” în luna mai, unde a bucurat peste 2000 de persone care l-au explorat, labirintul de poveste românească a poposit în mai multe oraşe ale ţării în perioada august-octombrie 2013.

Mai jos găsiţi un video de prezentare al labirintului, în care se poate vedea o mică parte a ceea ce oferă acesta. De asemenea, doua videouri “making of” care arată evoluţia construcţiei şi primei amplasări a labirintului. În ataşament găsiţi şi câteva fotografii ale labirintului.

christine_marie_photographie

Video prezentare: http://www.youtube.com/watch?v=l4Dz6fqxiT0&feature=youtu.be

Video making of 1: http://www.youtube.com/watch?v=4tOaaolSwVY&feature=youtu.be

Video making of 2: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=soZlF63dT9c&NR=1

Organizator: Asociaţia Culturală Du-ne, în colaborare cu 18+ festival (www.18plusfestival.ro)

Cu sprijinul Millenia Advisory si ArCub

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează