Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INEDIT: 1001 metri de poveste românească, un labirint de 600 metri pătraţi

0

  Un labirint de 600 metri pătraţi ajunge la Bucureşti. 

Instalaţia artistică multisenzorială dedicată folclorului poate fi vizitată între 20-24 septembrie

Parcul Izvor găzduieşte în luna septembrie, timp de 5 zile, o expoziţie surprinzătoare, dedicată folclorului românesc. Labirintul “1001 metri de poveste românească” urmează să fie deschis publicului începând cu data de 20 septembrie. Intrarea este gratuita

Distribuit pe o suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi, având un traseu de exact 1001 metri, această instalaţie artistică masivă este rezultatul colaborării a mai bine de 40 de tineri artişti români, la care se adaugă efortul mainilor dibace a peste 50 de voluntari care au reuşit să transforme acest proiect ambiţios în realitate.

Un spaţiu viu şi provocator, gândit astfel încât să îţi stimuleze toate simţurile. Folosindu-se de diferite instalaţii ingenioase, labirintul este o experienţă vizuală, auditivă, tactilă, olfactivă, gustativă şi, de ce nu, mentală totală!

Construit ca o instalaţie interactivă, labirintul va însoţi şi colora paşii curioşilor care-i vor călca pragul, aidoma unei Şeherezade autentice, de-a lungul celor 1001 metri, cu motive, texturi, culori, sunete, ilustraţii, obiecte, texte tematice, descântece şi legende adunate din toate colţurile ţării. O instalaţie uriaşă care, pe lângă faptul că va fi un spaţiu senzorial excepţional, va reflecta frumuseţea tradiţiei, labirintul popular autentic.

Expus pentru prima dată în Cluj-Napoca în cadrul festivalului “18+” în luna mai, unde a bucurat peste 2000 de persone care l-au explorat, labirintul de poveste românească a poposit în mai multe oraşe ale ţării în perioada august-octombrie 2013.

Mai jos găsiţi un video de prezentare al labirintului, în care se poate vedea o mică parte a ceea ce oferă acesta. De asemenea, doua videouri “making of” care arată evoluţia construcţiei şi primei amplasări a labirintului. În ataşament găsiţi şi câteva fotografii ale labirintului.

christine_marie_photographie

Video prezentare: http://www.youtube.com/watch?v=l4Dz6fqxiT0&feature=youtu.be

Video making of 1: http://www.youtube.com/watch?v=4tOaaolSwVY&feature=youtu.be

Video making of 2: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=soZlF63dT9c&NR=1

Organizator: Asociaţia Culturală Du-ne, în colaborare cu 18+ festival (www.18plusfestival.ro)

Cu sprijinul Millenia Advisory si ArCub

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.